Digidexo.com

Kjemoterapi Myter

Kjemoterapi er en vanlig behandling for kreft. Under kjemoterapi, er pasienter gitt medikamenter som dreper kreftceller og reversere veksten av svulster. Behandlingen kan påvirke noen pasienters kropper, inkludert cellene i huden, munnen, magen og tarmene, mer enn andre.

Kvalme og oppkast

Kjemoterapi kan føre til at noen mennesker til å oppleve kvalme og oppkast, men det finnes medisiner tilgjengelig for å håndtere disse og andre bivirkninger. Yngre kvinner opplever kvalme oftere enn andre. For mange mennesker, kan den verste delen av kjemoterapi være angst opplevd før behandlingen begynner.

Håravfall

Kjemoterapi ikke alltid føre til hårtap hos pasienter. Noen ganger medisiner føre til at håret til å tynne eller faller ut, men mange enkeltpersoner opplever ingen hårtap.

Fatigue

Mange som går gjennom kjemoterapi opplever et tap av energi, men det finnes behandlinger tilgjengelig som bidra til å øke pasientenes røde blodlegemer. Disse behandlinger har også bidra til å øke mengden av oksygen i kroppen.

Fertilitet

Folk på kjemoterapi ikke er infertile under behandlingen. Kvinner kan bli gravide, men kjemoterapi kan være farlig for et foster. Menn eller kvinner bør fortsette å bruke prevensjon under kjemoterapi, men de bør konsultere legen sin om hvilke metoder som skal brukes.

Immunitet

Immunitet, eller evnen til å bekjempe infeksjoner, mennesker som gjennomgår kjemoterapi er ikke sterkt redusert i lange perioder av gangen. Kjemoterapi pasienter ikke er en større risiko for å pådra virusinfeksjoner.