Digidexo.com

Prostata Tumor Symptomer

Fordi prostatakreft er vanligvis så langsomt voksende, sjelden fører det fysiske symptomer inntil ganske avansert. Selv da de typiske symptomene er uspesifikke og lett forveksles med symptomer fra andre forhold, som enten ikke er farlig eller mindre bekymringsfull enn prostatakreft.

Urin Symptomer

Urinveisproblemer, som for eksempel en intermitterende eller svekket stream eller økende frekvens, kan skyldes en prostata svulst. De kan også forårsakes av overvekst av prostatakjertelen eller av en bakteriell eller viral infeksjon i urinveiene.

Blod i urinen

Blodig urin kan komme fra mange årsaker, inkludert godartet forstørrelse av prostata, ødelagte blodkar i urinveiene, nyre eller blære steiner eller kreft. En lege bør vurdere noen forekomst av dette.

Blod i Semen

Vanligvis er ikke dette et symptom på en prostata svulst. Snarere kan det komme fra irritasjon i urinveiene, straining under seksuell aktivitet eller fra avføring. Imidlertid bør en lege sjekke dette symptomet.

Hevelse i nedre ekstremiteter

Hvis prostatakreft sprer seg til nærliggende lymfeknuter, kan det føre til hevelse i bena.

Smerte

En prostata svulst som har kommet inn i et avansert stadium kan føre til skjelettsmerter i nedre rygg, hofte eller bekken.