Digidexo.com

Hva gjør binyrene Do?

Binyrene utføre viktige funksjoner i vekst og utvikling av en person, fra unnfangelse gjennom voksenlivet. Arbeide med hypothalamus og hypofysen i hjernen, binyrene er en del av den intrikate endokrine systemet i kroppen.

Grunnleggende

Sitter oppå hver av nyrene er de triangelformede binyrene. Hver binyrene, også kalt suprarenale kjertler, består av to deler, hver del er ansvarlig for dens egne og separate funksjoner.

Den ytre delen av binyrene kalles binyrebarken; den indre del av kjertelen kalles adrenal medulla.

Funksjoner

Binyrebarken gir livreddende funksjon av å gi hormoner som kortikosteroider, androgener og aldosteron. Binyremargen gir hormoner - adrenalin og noradrenalin - hvis funksjoner er viktig for en persons evne til å håndtere psykisk og fysisk stress.

Kortikosteroider

Det er to kortikosteroid hormoner som produseres av binyrebarken: kortisol og corticosterone.

Kortisol styrer kroppens bruk av de viktigste næringsstoffene - fett, karbohydrater og proteiner. Corticosterone fungerer med kortisol å undertrykke kroppens svar på betennelse og har effekter på kroppens immunsystem.

Androgener

Androgener er hormoner som minimalt påvirker mannlige egenskaper utvikling og produsert av binyrebarken.

Aldosteron

Et annet hormon av binyrebarken, aldosteron, regulerer blodtrykket nivåer gjennom å påvirke hvor mye natrium er beholdt eller utskilt fra kroppen.

Adrenalin og noradrenalin

Ofte referert til som "fight or flight" hormonet, forbereder adrenalin i kroppen til å reagere på oppfattet påkjenninger / trusler ved å øke pulsen, øker blodstrømmen til hjernen og musklene og bistå i konverteringen av glykogen til glukose for klar bruk av legeme.

Noradrenalin påvirker vasokonstriksjon, noe som hever blodtrykket under oppfattet påkjenninger / trusler.

Lidelser

Cushings syndrom oppstår når et legeme utsettes for for mye kortisol. Dette kan være et resultat av noen medikamenter eller på grunn av adrenal hyperplasi.
Medfødt adrenal hyperplasi er en situasjon hvor et barn blir født med dysfunksjon av binyrene der binyrebarken ikke produserer nok kortisol. Det kan være problemer med andre binyrebarken hormonnivåer så vel
I svulster i hypofysen, hypofysen - som ligger i hjernen - regulerer aktiviteten av binyrene. Det er sjelden at slike tumorer utvikler seg, men de kan føre til utvikling av en overproduksjon av kortisol, som resulterer i Cushings sykdom.
Addisons sykdom kan oppstå som en effekt av slimdannende tumorer. Funksjonene til binyremargen undertrykkes, noe som betyr at adrenalin og noradrenalin er ikke tilgjengelig i tilstrekkelige mengder til å håndtere stressreaksjoner. Denne sykdommen kan være livstruende.