Digidexo.com

Hva er en migrene Variant?

Den best kjente symptom på migrene er bankende hodesmerter, vanligvis plassert på den ene siden av hodet. Men mange andre mennesker som lider av migrene også oppleve andre symptomer i tillegg til hodesmerter. Migrene som består av disse andre symptomer som er kjent som migrenevarianter. Personer som lider av mage eller stille migrene vil bare oppleve varianter, men ikke hodet smerte.

Typer

Flere typer migrene kan klassifiseres som migrene varianter. Disse inkluderer abdominal migrene, der en person lider av oppkast og sterke magesmerter; tause migrene, som inkluderer en rekke symptomer som kvalme, lysfølsomhet, svimmelhet og aura; hemiplegisk migrene, der den ene siden av kroppen blir lammet; og basilaris migrene, der en person opplever ofte svimmelhet eller vertigo til poenget med besvimelse.

Symptomer

Ifølge nevrolog Rima M. Daffer, MD, symptomer på noen migrene variant kan omfatte en eller flere av følgende: kvalme, oppkast, magesmerter, svimmelhet, vertigo (der rommet føles som om det er spinning); tap av koordinasjonsevne; nummenhet; prikkende følelse på den ene siden av kroppen; lammelse til den ene siden av ansiktet eller på kroppen; problemer med å snakke; synsproblemer som for eksempel tunnel visjon; plutselig døsighet og gjesper; forvirring; og aura.

Misforståelse

Ifølge International Headache Society, klassiske migrene begynne med auraer. Men ifølge Dr. Daffer, bare 20 prosent av personer med migrene lider klassiske migrene. Auras er forstyrrelser i sikte eller lyd, og sjelden lukter. Visuelle auraer er hvor en person ser blinkende lys, lynnedslag, haloes eller andre hallusinasjoner. Lyd auraer inkluderte en ringing, summende eller banging støy som ikke er hørt av noen andre. Smell auraer er når noen lukter en lukt som ikke er der.

Spekulasjoner

Abdominal migrene er ofte tenkt å bare plage barn, men en tilstand som kalles sykliske brekninger syndrom påvirker både barn voksne. Symptomene er nesten identiske, så kanskje sykliske brekninger syndrom er faktisk migrene variant abdominal migrene. Symptomene er plutselige blekhet eller blussende ansikt, intense magesmerter, kvalme, oppkast og plutselig tretthet. Personen føler seg som regel bedre etter litt søvn.

Advarsel

Fordi symptomene på migrene varianter, spesielt basilaris og hemiplegisk migrene, er så lik hjerneslag eller hjerne aneurisme, kan pasienter opplever at leger og nødhjelpspersonell vil insistere på å teste dem for slag før du gjør noen flere tester. Dessverre er det ikke tester for alle typer migrene, så diagnose er en prosess for å eliminere andre faktorer som slag, hjernen aneurismer, svulster eller skader.