Digidexo.com

Stråling Myelopati bivirkninger

Webster Dictionary definerer myelopati som en hvilken som helst sykdom eller forstyrrelse av ryggmargen eller benmarg. Stråling myelopati er ryggskade etter terapeutisk bestråling. Det er tre klasser: vanlig, men mild forbigående, mindre vanlig, men katastrofal og progressive, og uvanlig nedre motor nevron syndrom.

Forbigående Myelopati

Forbigående myelopati er rapportert i 10 til 15 prosent av pasientene som får strålebehandling for Hodgkins sykdom. Kjente bivirkninger er et elektrisk støt følelse opp og ned ryggmargen som ofte forverres med fysisk anstrengelse. Den strekker seg ofte ned armer og ben

Behandling for Transient Myelopati

Bivirkninger av forbigående myelopati tendens til å avta med tiden og bør avta 08:59 måneder etter endt stråling behandlinger.

Progressive eller Forsinket Radiation Myelopati

Pasienter diagnostisert med forsinket stråling myelopati klager over nummenhet i bena samt sphincter dysfunksjon. Litt smerte er rapportert.

Prognose for Forsinket Radiation Myelopati

Bivirkninger for forsinket stråling myelopati fremgang over tid og er generelt irreversible.

Motor Neuron syndrom

En sjelden tilstand som er forbundet med stråling myelopati er motoriske nervecellen syndrom. En pasient rammet kan forvente bilateral svakhet, muskelatrofi, en nedgang på reflekser, og flexor styrke begrenset til bena. Dette syndromet er irreversible.