Digidexo.com

Instruksjoner for å ta en prøve med en Freestyle Glukose Meter

De fleste leger er enige om at regelmessig testing blodsukkernivået kan spille en betydelig rolle i hvor godt din diabetes er kontrollert. Lære å ta en blodsukkerprøve med en Freestyle meter er enkel og tar bare noen minutter.

Materialer

Før du kan bruke din Freestyle blodsukkermåler, må du samle spritservietter, Freestyle testing strimler, lansetter, og en valgfri blodprøvetakeren. Ikke forsøk å bruke alle merker av test andre enn Freestyle strimler, som de ikke vil være kompatibel med blodsukkermåler. Også Freestyle testing strimler er engangsbruk. Forsøk på å gjenbruke en Freestyle testing stripe vil gi unøyaktige resultater.

Instruksjoner for å ta en prøve med en Freestyle Glukose Meter

Ved å skaffe en blodprøve for bruk med en Freestyle blodsukkerapparat, har du en rekke alternativer for hvor du får blodprøven. Selv om blodprøver for blodsukkerapparatet er tradisjonelt tatt fra sidene av fingertuppene, lar Freestyle glukose meter du å få tak i prøver fra håndflaten din, overarmen, underarmen, låret eller leggen.

Når du har bestemt hvor du skal ta prøven, forberede seg til prøvetaking. En liten lansett vil bli brukt til å trenge gjennom huden din, slik at du kan få tak i blodprøven. Du kan vri hetten av lansetten og pierce huden din med det, men dette er litt smertefullt og kan være ubehagelig for de som er nye til å teste blodsukkeret. En bedre måte å trenge gjennom huden din for prøven er å bruke en blodprøvetaker. En blodprøvetakeren bruker en fjær og en lansett å pierce huden din ved å trykke på en knapp. Det er raskt, enkelt og relativt smertefri.

Etter piercing huden din med lansetten eller blodprøvetaker, forsiktig klem huden rundt stikke å produsere en liten dråpe blod. Den dråpe blod trenger ikke å være noe større enn hodet av en rett pinne.

Med blodprøven klar, begynner å bruke Freestyle blodsukkerapparat. Sett testing av strimmelen inn i bunnen av fristil meter. Måleren vil slå seg på og blinke fire skjermer. Når du blir bedt om å gjøre det, bruke blodprøven til slutten av testing stripe som ikke er i meter, deretter vente på resultatet.

Stell og vedlikehold

Riktig stell og vedlikehold vil bidra til å sikre at din Freestyle blodsukkerapparat fortsetter å fungere på sitt beste. Hold Freestyle meter ren, tørr og ut av ekstreme temperaturer. Skulle apparatet må rengjøres, tørk den med en myk klut fuktet i en løsning av mild såpe og vann. Ikke la apparatet til å bli nedsenket i vann som neddykking kan føre til permanent skade enheten.

Foruten å holde apparatet rent og tørt, utføre regelmessige kontrolloppløsningstester for å sikre at apparatet fungerer som den skal. For å utføre en kontrolloppløsningstest, sett inn en testing stripe inn i apparatet og bruke en dråpe av den medfølgende kontrolløsning, når du blir bedt om å ta i bruk blodprøven. Vente på resultatet og sammenlign med akseptabel reguleringsområde trykt på siden av teststrimler hetteglasset.

Din Freestyle blodsukkerapparat er drevet av et CR2032 litiumbatteri. Hvis apparatet begynner å funksjonsfeil, sjekk batteriet og skift ut om nødvendig. CR2032 batterier er billig og tilgjengelig for kjøp fra din lokale forhandler eller smykker butikken.