Digidexo.com

Hva SPF bør du bruke til trene utendørs?

Hva SPF bør du bruke til trene utendørs?


Mange synes trener utenfor foretrekke i det gode været. Den friske luften og sol hjelper du nyte treningen mer. I noen tilfeller, ifølge "The New York Times," du utfordre kroppen din mer med hardere treningsøkter og mer strekk. Det er viktig å beskytte deg mot de sterke solstrålene når du trener ute. Ultrafiolette stråler kan føre til skader huden og potensielt livstruende former av hudkreft. Velg en solkrem produkt med en passende SPF vurdering for å være trygg.

SPF Forklart

SPF refererer til solkrem evne til å beskytte deg mot skadelige UV-stråler. Tallet forteller hvor mye lenger du kan være i solen uten å bli solbrent. The Skin Cancer Foundation forklarer at et produkt med solfaktor 15 betyr at du kan trene eller nyte utendørs 15 ganger lenger enn du kunne uten solkrem, uten å brenne. Dette er omtrent fem timer, så mange folk begynner å brenne i løpet av 20 minutter. Solkremer med SPF 2, den laveste tilgjengelige, blokk omtrent halvparten av solens stråling, mens SPF15 filtre så mye som 93 prosent av skadelige stråler, i henhold til den amerikanske Melanoma Foundation.

Anbefalinger

Det amerikanske Food and Drug Administration anbefaler å bruke en solkrem med solfaktor på minst 15 når du er utendørs. På dette nivå av beskyttelse, vil de fleste av de ultrafiolette strålene bli blokkert. Den amerikanske Tennis Association anbefaler at tennisspillere - og andre som trener utendørs for lange strekninger av gangen - beskytte seg mer med høyere solfaktor tall. Bære en lue, solbriller og lange ermer som ekstra sikringstiltak.

Søknad

Påfør solkrem om 30 minutter før du hodet ut for å trene. Dette gir lotion, spray eller pinne tid til å binde seg til huden din til å gi deg mest mulig beskyttelse. Bruk solkrem rikelig for å sikre at du er fullt beskyttet. En unse av solkrem - omtrent det beløpet som ville passe i et shot glass - oppnår dette målet. Selv om du er iført en høy SPF nummer, må du søke på nytt solkrem hver par timer, eller tidligere hvis du har vært i vannet eller svetter.

Vann Eksponering

Noen typer solkrem, ofte merket som "sport" versjoner, er vanntett eller vannavstøtende. Vanntett varianter fortsette å skjerme deg mot UV-stråler for opptil 80 minutter etter at du er utsatt for vann, enten gjennom svette eller svømming. Vannbestandig-produkter gir beskyttelse i 40 minutter. Det er en god idé å slather på noen flere solkrem etter svømme praksis eller vannaerobicklasse bare for å være på den sikre siden.