Digidexo.com

Hva er behandlingen for muskelkramper & Restless Legs?

Restless legs syndrom (RLS) er en søvnforstyrrelse preget av ubehagelig følelse i bena, ukontrollerbar bevegelse av bena og muskelsmerter. Det finnes en rekke behandlingstilbud tilgjengelig for RLS, noe som inkluderer reseptbelagte og over-the-counter medisiner og generell livsstil modifikasjoner.

Prevalens

Mens de eksakte tallene ikke er kjent, er rastløse ben syndrom tenkt å skje med en hastighet på om lag 5,5 prosent i befolkningen generelt, ifølge National Institutes of Health.

Årsaker

I mange tilfeller er RLS forårsaket av en underliggende helsetilstand. Identifisere og behandle den primære årsaken til RLS kan forbedre symptomer. Ifølge Medline Plus, vanlige årsaker til RLS omfatter diabetes, perifer neuropati, nyre sykdom og Parkinsons sykdom.

Reseptbelagte medisiner

Dopaminerge midler som anti-Parkinsons medikament ropinirol er ofte foreskrevet som en første linje av behandling for rastløse ben. I mer alvorlige tilfeller kan legemidler fra benzodiazepin og opiat familier gis for deres muskel avslappende og smertestillende egenskaper. Antiepileptika som gabapentin er også effektive i å redusere sensoriske forstyrrelser forbundet med RLS.

Urte og kosttilskudd

Ifølge National Institute of nevrologiske lidelser og hjerneslag, kosttilskudd som kalsium og magnesium kan hjelpe behandle underliggende mangler som kan forverre RLS. Urte kosttilskudd med muskel-avslappende egenskaper - som Valerian rot eller pasjons - kan også bidra til å avlaste muskelspenninger og generell uro.

Livsstilsendringer

Sunn livsstil endringer kan spille en viktig rolle i lettelser RLS og muskelkramper. Avtagende koffein, tobakk og alkoholinntak kan bidra til å forhindre symptomer, mens bruk av varme bad og andre avslappende aktiviteter kan lindre symptomer når de har satt i. Etablering av en vanlig sove mønster og trener ofte kan også hjelpe.