Digidexo.com

Hvorfor Metabolism treg med alder?

Metabolisme, å bryte ned av mat til drivstoff av kroppen, bremser som vi blir eldre. Dette bremse kan føre til overdreven vektøkning, som igjen fører til høyere risiko for hjerte-og karsykdommer, type 2 diabetes og høyt blodtrykk.

Celler treg med Age

Hva synes å skje er at enkelte celle mitokondriene avta med alderen, forklarer Christopher Newgard, direktør for Duke University ernæring og metabolisme sentrum. Mitokondriene er en strukturer inne i hver celle som bryter ned karbohydrater og kan avgi energi inn i systemet. En langsom mitochondrion vil bremse hele metabolske systemet.

Sarcopenia

Barry Stein av Wake Forest University School of Medicine uttaler i MSN Health and Fitness artikkel

at som folk blir eldre, deres musklene begynner sløse, en tilstand som kalles sarkopeni. Fordi muskler forbrenner mer energi enn fett gjør, bremser metabolisme som resultat av sarkopeni. Muskelsvinn gjør det vanskeligere å bryte ned maten du spiser.

Fedme

Mens demping av metabolic rate bidrar til akkumulering av vekten på en person, er det ikke den eneste skyldige. Menneskekroppen er laget for å oppbevare en reserve av fett i tilfelle det ikke er mer mat tilgjengelig. I dagens samfunn, det er sjelden en matmangel, men kroppene våre fortsatt lagre overflødig bare i tilfelle. Fysisk aktivitet kan bidra til å brenne av at reserve.