Digidexo.com

Hvordan lage en diabetiker Meny

For diabetespasienter er like viktig for hans behandling som medisiner han tar maten fortært. En riktig balanse av de passende matvarer kan forsterke en diabetisk persons livskvalitet. Erkjennelsen av ingredienser i matvarer og hvilke matvarer for å unngå kan bety forskjellen mellom sykdom og sunn lang levetid.

Hvordan lage en diabetiker Meny

Hvordan lage en diabetiker Meny

•  Før du oppretter en meny diabetikere bør forstå komponentene i hver mat. Være klar av karbohydrater, i tillegg til den glykemiske indeks av matvarer. Glykemisk indeks måler økning i blod sukker fra karbohydrater i maten. Karbohydrater kan øke blodsukkernivået hos både diabetikere og ikke-diabetikere.

Menyen bør bestå av matvarer vurdert lav til middels på glykemisk indeks. Eksempler på lav glykemisk indeks matvarer er de fleste typer bønner, linser og valnøtter. De mellom vurdert matvarer er pasta, risretter og de fleste frukter og grønnsaker. Høy glykemisk matvarer inneholder sukkerholdig sportsdrikke, muffins og vannmelon.

En diabetiker persons menyen bør inneholde 30 prosent til 33 prosent karbohydrater for hele dagen. Daglige kaloriinntak bør fordeles på fire måltider i stedet for tre per dag.

Planlegg din frokost. En god frokost valg, ifølge American Association diabetiker, er frisk frukt, cottage cheese, ½ kopp havregryn, og en brødskive. For de som ikke liker cottage cheese til frokost, egg substitutter er like effektive.

For de som liker å erstatte mat, en god rettesnor for frokost er en kjøtt, to frukt, to brød, to fettsyrer, en melkeprodukt, og en gratis mat av ditt valg. Porsjonsstørrelser vil variere i henhold til høyde og vekt.

Et raskere alternativ for de med travle hverdag er å spise 1/2 kopp blåbær og drikke ett glass av fettfri eller lettmelk som drikke. Ha en skive ristet brød med margarin og legge til en "gratis-choice" mat. Gratis valgs matvarer kan inneholde høyt sukkerinnhold, men målet er å holde mengden lav.

Planlegg lunsj. Lunsj bør utgjøres av følgende formel: kjøtt, to to to brød, frukt, grønnsaker, og en to fett. Du kan også inkludere en gratis mat av ditt valg. Et eksempel på denne menyen vil være to brødskiver med ½ kopp tunfisk, en kopp blandet frukt, sammen med 1/2 kopp tomater. En kopp te ville være en mulig drikk. En litt annen alternativ kan omfatte to skiver av stek Tyrkia og to skiver av bearbeidet ost, 1 ss. majones kan brukes som et krydder, og 03:57 Graham sprakk kan legges for noe søtt. En annen drikke valg kan være et stort glass med eplejuice.

Planlegg kveldsmat. Kveldsmat bør inneholde følgende: tre kjøtt, to brød, to fett og en rå grønnsak. Et eksempel kan være 3 oz. bakt kylling med en skive brød. I tillegg legger ½ kopp potetmos med en kastet salat og 1 ss. av hvilken som helst type bandasje. Hvis yo ikke liker kylling, er svin indrefilet en utmerket erstatning som det er også lite karbohydrater. Mashed gresskar kan erstatte potetene, kombinert med aspargestopper og en side salat å fullføre måltidet.

Legg til en sunn snack som fjerde måltid for å holde sukker nivåer og metabolisme stabil. Noen gode valg er Graham sprakk toppet med lav-fett peanøttsmør og en skiver banan. Sukker-gratis frukt gelatin med litt hakket frukt er også et godt alternativ. Lav-fett mikrobølgeovn popcorn er tillatt, selv om air-poppet popcorn er foretrukket å kutte ned på oljer.

Hint

  • En gjennomsnittlig kaloriinntak bør være ca 1800 kalorier per dag, men at antallet kan variere, avhengig av kjønn, høyde, vekt. Rådfør deg med lege eller ernæringsfysiolog for å få et eksakt tall og porsjonene. Dine måltider bør inneholde 50 prosent stivelse, for eksempel grønnsaker (poteter eller saft), 30 prosent proteiner, som kan komme fra kjøtt og 20 prosent fett, som kan inkludere en kombinasjon av kjøtt og melkeprodukter.