Digidexo.com

Vann i våre dietter

Vann i våre dietter


Vann er et essensielt næringsstoff for det menneskelige legeme. Selv om mennesker ikke ser det, er mer enn halvparten kroppen vår består av vann. Vann har mange forskjellige anvendelser i kroppen og kan fås fra mange kilder.

Anbefalt inntak

Ifølge Mayo Clinic, mister en gjennomsnittlig voksen ca 2 liter vann om dagen. Kroppen mister mesteparten av dette vann gjennom urinen, men den mister også ca 4 kopper vann gjennom fuktighet i pust, svette og avføring. Dersom en person fyller opp et glass som inneholder 8 oz. vann og drikke åtte av disse en dag, erstatter han tapt væske. Mat inneholder også vann, og om lag en femtedel av en persons daglige vann kan komme fra mat. En indikasjon på at en person tar i nok vann, er at urinen hans er blek eller fargeløs. Drikker mer enn 3 liter vann om dagen kan være farlig, da dette påvirker kroppens elektrolytter.

Prosent av vann i kroppen

En gjennomsnittlig voksen mann kropp er 60 prosent vann. Ulike deler av kroppen har forskjellige nivåer av vann. For eksempel; hjernen er 70 prosent vann, lungene er 90 prosent vann, er mer enn 20 prosent vann ben, fett, men har bare 10 prosent vann. Som kvinners kropper generelt har mer fett enn menns kropper, kvinner er derfor bare om lag 55 prosent vann.

Vannets rolle i kroppen

Vann spiller flere viktige roller i menneskekroppen. Blod er 83 prosent vann, og er det middel som næringsstoffer flytte rundt på kroppen til områder som trenger dem. Vannmolekyler er også viktige materialer for biokjemiske reaksjoner. Vann fungerer også som en transportør for avfallsprodukt utskillelse gjennom urin, pust, svette og avføring.

Den høye prosentandel av vann i vår vev, for eksempel 75 prosent konsentrasjon av vann i muskelvev, tillater kroppen å absorbere støt eller slag ganske godt. Tilstedeværelsen av vann også gir oss mulighet til å kontrollere vår kroppstemperatur, fordi vannet varmes opp og kjøles sakte. Svette kjøler også oss i varme forhold.

Kosten kilder til vann

Alle drikker inneholder vann. Gode ​​drikker for hydration inkluderer vann selv, melk, brus, juice og ikke-koffeinholdige varme drikker. De fleste mat inneholder også noen grad av vann. For eksempel; agurk, salat, vannmelon og andre vannholdige matvarer er gode kilder. Friske grønnsaker som selleri er opptil 90 prosent vann. Selv kjøtt kan være mer enn halvparten vann etter vekt. Grønnsaker og frukt som ikke synes å inneholde vann kan fremdeles inneholde en høy andel av vann. For eksempel; korn er om lag en tredjedel vann.