Digidexo.com

Hvordan Lim Broken Dental Plastic

Hvordan Lim Broken Dental Plastic


Selv om den er laget for å være en sterk og fleksibel materiale, kan dental plast noen ganger får brutt. Elementer som flyttholdere, munnen vakter, proteser og andre kjeveortopedisk og dental apparater er mest utsatt for brudd - spesielt apparater som brukes av barn som kanskje ikke alltid holde styr på dem når de ikke er i bruk. Mens noen typer brudd er hinsides enhver form for praktisk reparasjon, er det noen måter å lime ødelagte tann plast og fikse enkle pauser.

Bruksanvisning

•  Vurdere den ødelagte tann plast for å fastslå om noen stykker chipped av i pausen. Sjekk for eventuelle skarpe kanter som kan kutte munnen.

Bruk en neglefil å forsiktig file ned noen kanter. File hver del av bruddet i samme retning slik at brikkene vil passe perfekt sammen.

Bruk en tannbørste for å forsiktig vaske overflaten av den brutte tann plast. Fjern eventuelle gjenværende plast skår som kan ha splintret av.

Velg en sterk-bonding akryl dental eller plast limet som er giftfri. Les bruksanvisningen nøye for å bestemme mengden av limet å bruke og hvor lang tid det vil ta å tørke.

Tørk den ødelagte tann plast med en hårføner på lav varme, tar seg ikke å smelte plast.

6. Dekk til arbeidsflaten og sette på plasthansker. Øv sette bitene av ødelagte tann plast som skal limes sammen for å sikre en tett passform. Hvis passformen er bra, bruke en tynn linje med lim på den ene siden av den ødelagte tann plast og skyv de to delene sammen. Tørk vekk eventuelle gjenværende limet som kommer gjennom sprekken.

Hold bitene av limt dental plast sammen for hvor mye tid som er angitt på limet produsentens etikett. Når bitene er godt sikret, sett limt dental plast på en ren, tørr overflate og la limet herde i den tiden som er angitt på etiketten.

Skrap overflødig tørket lim fra apparatet og file ned eventuelle gjenværende rygger eller hevet flekker. Vask grundig med en tannbørste og la det lufttørke.

Monter stykke inn i munnen for å teste passform. Hvis det føles rart, fjerne det, tørk den og re-sende noen ubehage kanter.

Hint

  • De fleste dental apparater er skreddersydd for å passe en persons munn, så noen pause i apparatet bør sjekkes av en tannlege eller kjeveortoped for å sikre tann plast er passende og fungerer som det skal.