Digidexo.com

Matvarer som hjelper immunforsvaret

Vi alle er avhengige av vårt immunsystem for å holde oss friske, fordi ingenting er verre enn å være syk. Dårlig ernæring og en dårlig livsstil kan faktisk gjøre deg syk raskere, men gode matvaner kan hjelpe kroppen din, spesielt hvis du spise mat som vil gi det drivstoffet den trenger for å forhindre fremtidige virus og sykdommer.

Storfekjøtt

Vi trenger rundt tre gram magert kjøtt, for eksempel en hamburger, for å få nok sink i kroppen vår. En sinkmangel vil øke sjansene for å utvikle en infeksjon fordi sink bidrar til å utvikle hvite blodlegemer, som hjelpemiddel i warding av virus og sykdommer.

Søtpoteter

Oransje grønnsaker, spesielt søtpoteter og gresskar, supplere våre dietter med vitamin A, som hjelper huden vår og vårt immunsystem. De gir også vitamin C, som har antioksidant egenskaper, er viktig for beintetthet og hjelpemidler i helbredelse av blodårer, vev og sår.

Sopp

Spise en halv kopp med sopp en dag for å få din daglige mengden av vitamin B. Vitamin B hjelper de hvite blodlegemer kjempe mot infeksjoner og virus ved å slippe et protein i de infiserte celler, forårsaker dem til å ødelegge.

Green Tea

Vi bør drikke minst en kopp te om dagen for å få fullt utbytte av polyfenoler, som bidrar til å ødelegge frie radikaler, de forbindelser som kan fremskynde aldringsprosessen. Grønn te hjelper også immunforsvaret ved å slappe av deg når du er syk og lindrende smerten av en sår hals.

Yoghurt

Spise en kopp vanlig yoghurt, og husk å velge merker med levende kulturer å få Lactobacillus acidophilus i yoghurt, som hjelpemidler i å holde fordøyelsessystemet sunt og i tråd usunne bakterier unna.

Blåbær

Vi bør spise rundt en halv kopp blåbær hver dag for å få de gode antioksidant verdier av vitamin C og E. Disse vitaminene arbeider sammen for å forebygge urinveisinfeksjoner fordi de øker surheten i urinen, og dermed ødelegge bakterier.