Digidexo.com

Hva er de negative effektene av Vytorin?

Vytorin er en reseptbelagte medisiner som kombinerer Zocor (simvastatin) og Zetia (ezetimib), designet for å senke høyt kolesterol. Statin narkotika, for eksempel simvastatin, hemme en leverenzym nødvendig for å produsere kolesterol, mens ezetimib reduserer kolesterol absorpsjon i tarmen. Distribuert av Merck & Co., Inc. og Schering-Plough Corporation, ble stoffet godkjent av US Food and Drug Administration i 2004. De fleste av bivirkningene er assosiert med statin komponent av Vytorin.

Bivirkninger

De vanligste bivirkningene av Vytorin er hodepine, kvalme, oppkast, diaré, muskelsmerter og forhøyede leverenzymer. Disse vanligvis er forårsaket av Zocor, som selv de mest vanlige bivirkninger av Zetia påvirket færre enn 4 prosent av deltakerne i kliniske studier. Andre bivirkninger forbundet med Zetia omfatter svimmelhet, ryggsmerter, leddsmerter og tretthet. Et svært stort antall uvanlige bivirkninger også er knyttet til Zocor, inkludert søvnløshet, angst, depresjon, hukommelsestap, endret smak, tåkesyn og utslett. Vytorin også kan forårsake alvorlige allergiske reaksjoner.

Myopati

Vytorin kan forårsake en sjelden negativ effekt legemiddelindusert myopati, en unormal muskel tilstand. Symptomer er muskelsvakhet og åpenbare muskelsmerter, sammen med tretthet. Denne negative effekten kan vises hvor som helst fra dager til måneder etter begynner Vytorin bruke og er vanligvis reversible hvis personen slutter å ta medisinen.

Rabdomyolyse

Mer sjelden, muskelproblemer forårsaket av Vytorin kan utvikle seg til en svært alvorlig tilstand som kalles rabdomyolyse. Denne lidelsen innebærer skjelettmuskelnedbrytning, som frigjør proteiner som kalles myoglobin i blodet. Myoglobin kan hindre nyrene, forårsaker nyreskader og til og med nyresvikt.

Leverproblemer

Personer med leverproblemer som hepatitt eller cirrhose bør ikke bruke Vytorin, fordi statiner kan forårsake forhøyede leverenzymer. Dessuten kan folk som konsumerer store mengder alkohol ikke kunne ta Vytorin. For personer med normal leverfunksjon før begynnelsen Vytorin, leverenzymer som regel tilbake til det normale når medisinering bruk er avviklet.

Andre Bekymringer

Fordi fosteret og fosteret begge trenger kolesterol for vekst, gravide og de som ammer bør ikke ta Vytorin. Dessuten kan folk som tar andre medisiner ikke være i stand til å ta Vytorin, fordi det virker negativt med mange medisiner. Disse inkluderer antikoagulanter, antibiotika, soppmidler, høyt blodtrykk medisiner og immunsystem suppressants.

Expert Insight

En stor studie utgitt av Merck og Schering-Plough i 2007 viste at det gjennomsnittlige nivået på low-density lipoprotein (LDL) kolesterol, det såkalte dårlige kolesterolet, er redusert med 58 prosent i deltakerne tar Vytorin sammenlignet med en 41 prosent reduksjon i de som tar bare Zocor. Men Vytorin fungerte ikke bedre enn Zocor alene på å hindre fett plakk i halsarteriene, en indikasjon på at det ikke ville være mer effektivt for å forhindre hjerteinfarkt eller hjerneslag. Av totalt 720 pasienter, den Vytorin gruppen hadde to dødsfall og tre ikke-fatale hjerteinfarkt, mens Zocor gruppen hadde en død og to ikke-fatale hjerteinfarkt, et statistisk ubetydelig forskjell.