Digidexo.com

Hva er Hjertekateterisering?

Hjertekateterisering er utført for å se hvor godt hjertet er å pumpe og for å inspisere blodstrømmen. Et kateter eller lite plastrør, er satt inn i arm eller ben, og så fremført inn i de koronare arterier eller hjertekamrene.

Bruk av Dye

Fargestoff kan innføres gjennom kateteret og bilder tatt for å dokumentere hvor fargestoffet beveger seg gjennom hjertet. Dette bidrar til å diagnostisere blokkerte blodårer og ødelagte hjerteklaffer.

Hvorfor blir det gjort?

Hjertekateterisering er et viktig diagnostisk verktøy som brukes til å måle blodtrykk i hjertet og nivået av oksygen i blodet, evaluere funksjon av hjertemuskler og diagnostisere blokkerte arterier.

Hvordan blir det gjort?

En hjertespesialist vil utføre denne testen. Pasienten vil være våken og plassert på ryggen. Når undersøkelsen er ferdig, blir kateteret fjernes og trykket vil bli plassert på innføringsstedet i flere timer.

Reparasjon Teknikker

Hjertekateterisering kan gjøres for å reparere en fast, eller stenotisk, hjerteklaff, eller fikse visse hjertefeil. Når den brukes sammen med en ballongkateter, er denne prosedyren nyttig for åpning blokkert blodårer i hjertet.

Risiko

Hjertekateterisering er en relativt trygg prosedyre når utført av en dyktig team av hjertespesialister. Det er en liten risiko for hjerteinfarkt eller hjerneslag, og en mulighet eller skade på blodkar på stedet av innsetting.