Digidexo.com

Hva er et bekken CT Scan?

Hva er et bekken CT Scan?


En bekken CT scan er en diagnostisk test som legene bruker for å oppdage potensielle medisinske problemer. I menn, kan bekken CT scan avslører problemer med prostata og sædblærene - kjertler som produserer sæd. Hos kvinner, kan en bekken CT scan sjekke livmor, eggstokker og eggledere for noe galt. CT selv står for beregnet topografi, og fremgangsmåten kombinerer røntgenstråler og datamaskiner for å frembringe et bilde av det indre av legemet.

Funksjoner

En typisk CT-skanneren er en maskin som ligner en stor boks med en tunnel i midten av den. Pasienten ligger på en undersøkelse bord som glir inn og ut av tunnelen. X-ray-rør og røntgendetektorer rotere om pasienten mens datamaskinen som behandler bildet er i et eget rom helt, komplett med en skjerm og en tekniker som driver maskineriet, og overvåker bekken CT scan.

Funksjon

Bekken CT scan fungerer som andre CT-skanninger. X-stråler og elektroniske røntgendetektorer spinne rundt deg som eksamen bordet med deg på den beveger seg gjennom maskinen. Et dataprogram skaper en todimensjonal tverrsnitt bilde av bekkenet, som teknikeren synspunkter på en skjerm. Datamaskinen faktisk tar mange bilder av skiver av kroppen din, og deretter setter de sammen igjen i et bilde.

Time Frame

CT scan av bekkenregionen krever at pasienten drikker ikke mindre enn to kopper det som er kjent som kontrast materiale. Dette materialet inneholder jod, som bidrar til å produsere mye skarpere bilder av området som skal skannes. Du må drikke kontrasten materiale minst en time før CT scan, og da vil du drikke minst ett mer cup rett før skanningen. I noen tilfeller er en kontrast materiale klyster gis mens du faktisk er på eksamen bordet; denne prosedyren gir en bedre oversikt over endetarmen og tykktarmen. Inntak av kontrastmateriale er ofte den mest ubehagelige delen av et bekken CT scan, som normalt tar 30 minutter eller mindre for å fullføre.

Misforståelse

En bekken CT scan er en smertefri opplevelse og veldig nøyaktig. Knokler, myke vev og blodkar kan alle bli avbildet på en gang, og en CT-skanning er ikke like følsom for den potensielle bevegelse av en pasient som andre prosedyrer. Pasienter med implantater kan motta et bekken CT scan, og ingen stråling forblir inne i pasientens kropp etterpå. Denne typen skanning kan raskt avsløre hva som er galt i mange tilfeller og tillate en diagnose for å bli gjort.

Expert Insight

Det er en god idé å bruke klær som joggebukse og t-skjorter til en bekken CT scan. De ikke inneholder metall, for eksempel knapper eller glidelåser, som betyr mesteparten av tiden vil du ikke trenger å endre til et sykehus kappe. Legg igjen din smykker hjemme, og objekter som briller og gebiss må fjernes før skanningen. Du kan ikke spise eller drikke i mange timer før et bekken CT scan, og hvis du har noen medisinske tilstander som kan samhandle med kontrast materiale, må du la teknikeren vet. Den beste måten å drikke kontrastmaterialet, hvis det er en, er å gjøre det på en gang.