Digidexo.com

Dialysekateter Infeksjon

Dialysekateter Infeksjon


Dialysekateter infeksjoner er en av de mest vanlige komplikasjoner av både hemodialyse og peritoneal dialyse. De fleste dialysesentre lærer pasientene bryr seg teknikker for å minimere smitte forekomst. Til slutt, må det legges vekt på å forebygge infeksjon, heller enn behandling.

Fact

Kateterrelaterte infeksjoner er nummer én årsak til kateter svikt og erstatning.

Årsaker

Kateter infeksjoner er vanligvis forårsaket av Staphylococcus aureus, som vanligvis finnes bakterier på overflaten av huden. Disse infeksjonene kan påvirke kateteret exit nettstedet, mansjett eller tunnel.

Forebygging

Enkle, rutinemessige prosedyrer kan bidra til å redusere faren for kateter infeksjoner. Disse inkluderer håndvask, holde kateterstedet tørt og rent, endre kateterdressinger og unngå kateter traumer.

Behandling

Kateter infeksjoner er vanligvis behandles med et kurs av IV antibiotika og / eller piller. Hvis antibiotisk terapi ikke løser infeksjon, kan ha behov for kateteret å bli fjernet.

Betraktninger

Hemodialysepasienter bør utforske alle aspekter av blod tilgang før de bestemmer seg for et kateter. Selv om det er motstridende skoler med tanke på problemet, mange eksperter mener at katetre bør bare brukes på midlertidig basis inntil en annen tilgangstype kan settes inn.