Digidexo.com

Hvordan unngå matvarer som utløser IBS

Anslagsvis 15 til 20 prosent av amerikanerne lider av irritabel tarm syndrom (IBS), selv om nøyaktige tall er ukjent fordi tilstanden ofte går udiagnostisert. Dens symptomer på gass, oppblåsthet, kramper, diaré og forstoppelse ligne mange andre sykdommer og tilstander. Sykdommen er uhelbredelig, og selv om det er noen medikamenter som kan hjelpe med symptomer, er det beste løpet for å hindre flareups av sykdommen ved å spise riktig.

Hvordan unngå matvarer som utløser IBS

Unngå de fleste animalske produkter. Rødt kjøtt, fjærkre mørkt kjøtt, meieriprodukter og de fleste eggeplommene er høy i fett, noe som er en stor trigger for IBS. Eggehviter, skinn hvit fjærfe kjøtt og sjømat er alle generelt OK. Mens noen meieriprodukter, slik som skummet melk og yoghurt, er lavt fettinnhold, bør de fremdeles unngås fordi de inneholder myse og kaseinproteiner, som også er IBS utløser.

Unngå stekt mat. Som animalske produkter, er disse lastet med fett - spesielt mat som er frityrstekt, for eksempel pommes frites, smultringer, løkringer og mais hunder - og kan forventes å utløse et angrep av IBS.

Unngå andre matvarer som inneholder mye fett. Disse inkluderer nøtter, kokos og oliven.

Unngå koffein og alkohol. Koffein er et sentralstimulerende, og det stimulerer mage-tarmkanalen, som ikke er en god ting i mennesker med IBS. Alkohol kan irritere både magen og mage-tarmkanalen, noe som potensielt utløse et anfall av IBS.

Unngå kunstige tilsetningsstoffer. Dette inkluderer kunstige fett som Olestra, kunstige søtningsmidler og MSG. Olestra har vært kjent for å forårsake gassen og diaré hos mennesker uten IBS symptomene. Kunstige søtningsmidler, spesielt de med sorbitol, kan utløse kramper, gass, oppblåsthet og diaré. MSG har vært knyttet til magesekken og tarm opprørt og ubehag.

Hold deg unna uløselig fiber så mye som mulig. Som fett, uløselig fiber - som finnes i kli, hele korn og de fleste rå frukt og grønnsaker - er en sterk mage-tarmkanalen stimulant. Du kan ikke unngå det helt, fordi det er nødvendig for et balansert kosthold, men holde seg borte fra tøffe, trevlet ting som selleri, popcorn, frø, grønne bønner og løk. Løselig fiber, som finnes i stivelse slik som søte poteter, havregryn, ris og pasta, er OK.

Hint

  • Mange frukt og grønnsaker inneholder uløselig fiber er OK hvis du skrelle av huden.