Digidexo.com

Hva er årsaken til kolikk hos spedbarn?

Foreldre til et spedbarn med kolikk vet hvor frustrerende det kan være når deres nye baby gråter i timevis tross alle forsøk på å trøste og trøste ham. Dessverre er det ingen klare svar på spørsmålet om hvordan å holde en kolikk baby fra å gråte. Leger og forskere har mange teorier om hva som forårsaker kolikk hos spedbarn, men grunnen til at så mange spedbarn utvikler kolikk er fortsatt noe av et medisinsk mysterium.

Funksjoner

Nye foreldre lurer på om deres baby har kolikk bør holde styr på sine babyens symptomer og kontakte henne barnelege. Den gamle tommelfingerregel for å avgjøre om en baby har kolikk er hvis barnet gråter i tre timer eller mer per dag, i minst tre dager i uken, og i tre uker eller lenger. Spedbarn med kolikk fortsette gråt tross alle normale innsats for å berolige eller komfort.
Symptomer på kolikk inkluderer gråt, reflux, magekramper eller sammentrekninger, gryntende i ubehag, balled opp nevene, røde ansikter, og generelt stress og spenninger i musklene.

Typer

Kolikk med stabilisert symptomer som ikke blir verre og ende etter en periode på noen uker til noen måneder regnes som "normal" og legene tror det kan bare være en del av hvordan et spedbarn tarmsystem accustoms seg til de første ukene og månedene av liv.
Kolikk som ser ut til å forverres, ikke reagerer i det hele tatt til kolikk-trøstende teknikker, og forstyrrer normal vektøkning er muligens forårsaket av gastrointestinale problemer, allergier eller psykologiske årsaker.

Årsaker

Hva som forårsaker kolikk hos spedbarn har ikke blitt fullt ut bevist av forskere, men det er flere sannsynlige årsaker.
Det første settet av muligheter innebærer gastrointestinale problemer som reflux, overfølsomhet for gassy mattilbudet av moren, og enten en hyperaktiv eller umoden tarmkanalen.
Allergi mot kumelk i mors kosthold eller til formelen er også vurdert mulighetene for hva som forårsaker kolikk hos spedbarn. Proteinet i kumelk som er et allergen for mange voksne er gått til fordøyelsessystemet til det diende barnet når mor drikker melk eller spiser melkeprodukter og kan forårsake intestinal opprørt. Dette er den samme mulig kolikk-forårsaker allergi at babyer som drikker kumelk-basert formel kan også oppleve. For å bidra til å løse disse mulige årsaker til kolikk, leger anbefaler å eliminere meieri fra morens kosthold eller bytte til en laktose-fri formel.
Mulige følelsesmessige eller psykologiske årsaker til kolikk inkluderer en stressende mor-barn relasjonen (typisk mer vanlig med den førstefødte) og total mors angst. Denne teorien antyder at angst og stress på mors del er anerkjent av barnet og i sin tur fører til stress i barnet, som bevis i seg selv gjennom gastrointestinale problemer.

Forebygging / løsning

Mens det ikke er noen medisinske behandlinger for å "kurere" kolikk, kosttilskudd endringer enten i mor eller i type formel gitt til spedbarn kan bidra til å forbedre kolikk hos noen spedbarn. I tillegg leger anbefaler visse teknikker som kan bidra til å forbedre spedbarn kolikk symptomer. Noen av disse tipsene har tregere, hyppigere feedings, pumping barnets ben opp til magen hennes for å bidra til å eliminere gass, mage massasje, varme bad, speil, og bære barnet i en slynge eller bærer.

Betraktninger

Kolikk bevis vanligvis seg selv i løpet av de tre første ukene av et barns liv og varer ikke lenger enn tre måneder. Omtrent 20 prosent av spedbarn har kolikk, og mens hva som forårsaker kolikk hos spedbarn er uklart, har flere observasjoner blitt dokumentert av forskere. Kolikk ser ut til å mer vanlig i firstborns, babyer som ammes, eldre og mer utdannede mødre, mer stresset og engstelige mødre og mødre som spiser brokkoli, blomkål, kål, løk, sjokolade og melk.