Digidexo.com

Hvordan forberede en Intrauterin inseminasjon (IUI)

Hvordan forberede en Intrauterin inseminasjon (IUI)


Intrauterine inseminations (IUIs) er vanlige fruktbarhet prosedyrer. Mannen gir en semen prøven, som fruktbarhet klinikken går gjennom en "sperm vask" for å maksimere sjansene for unnfangelse. En fruktbarhet lege deretter innskudd "vasket" sperm inn i kvinnens livmor. Her er hvordan man skal forberede seg på en intrauterin inseminasjon (IUI).

Hvordan forberede en Intrauterin inseminasjon (IUI)

1 gjennomsiktig tidsplanen. Selv om selve prosedyren med å sette inn sperm i livmor tar bare noen minutter, må du sette av tid både før og etter inngrepet. Sette av minst et par timer på dagen for IUI. De fleste fruktbarhetsklinikker anbefale å ha prosedyren gjort i morgen, så hold morgen planen klar i løpet av din fruktbare perioden i måneden.

Få et eksemplar cup. Hvis du er å skaffe sæd prøven hjemme, må du ha et eksemplar cup for å transportere prøven til fertilitetsklinikk. Hold en penn med prøven cup slik at du kan skrive ned det nøyaktige tidspunktet prøven ble innhentet.

Gass opp bilen. Du ønsker ikke å risikere å gå tom for gass på vei til fertilitetsklinikk. Sørg for at bilen er i god stand, slik at du kan levere prøven til fertilitetsklinikk innen 30 minutter etter at det er hentet.

Ta et sanitetsbind. Hvis livmorhalsen er ikke samarbeidsvillig, kan det hende at fruktbarhet lege må bruke en klemme til å klype åpne livmorhalsen for å deponere sæd inn i livmoren din. Klemming livmorhalsen kan føre til at det å blø. Iført et sanitetsbind etter en IUI er en god forholdsregel.

Sett av en god bok. Selv om IUI tar bare noen få minutter, vil du bruke mye tid på å vente. Den sædprøve må sitte i ca 30 minutter før den kan "vaskes", og prosessen med å vaske sperm tar flere minutter. Etter IUI, vil fruktbarheten legen sannsynligvis be deg om å legge seg ned på magen eller på ryggen med bekkenet vippet i minst 15 minutter. Du kan like godt liker å lese en god bok mens du venter.

Hold resten av dagen lav nøkkel. Det kan ta et par dager å bli gravid etter IUI, så prøv å være avslappet i denne perioden. Gjør en innsats for å fjerne deg fra potensielt stressende situasjoner for å øke oddsen for å bli gravid en baby.