Digidexo.com

Årsaker til gastroøsofageal refluks hos nyfødte

Gastroøsofageal refluks hos nyfødte er en vanlig tilstand som din lille kan lide. Ifølge National Digestive Diseases Information Clearinghouse, "mer enn halvparten av alle barn vil utvikle denne tilstanden i løpet av de tre første månedene av sitt liv." Etter den tid et barn er to, symptomer fra tilstanden vanligvis løse. De mest kjente symptomer på tilstanden årsaken spytter opp (spesielt etter spising), oppkast (i eldre spedbarn), hoste og tungpustethet, irritabilitet (spesielt om natten), ikke å opprettholde vekten, og blod i avføringen.

Årsaker

Når du svelger mat, spiserøret og nedre mage (esophageal sphincter) slapper som du tar i mat. I et spedbarn, er denne refleksen helt umoden. I spedbarn, åpnes spiserør og esophageal sphincter til feil tid. Som et resultat av innholdet fra babyens mage strømme tilbake opp gjennom spiserøret og ut av babyens munn. Ifølge Mayo Clinic, kan luftbobler hjelpe presse matvare innholdet opp, samt din spedbarn å spise eller drikke for fort.

Rap

Rap spedbarn regelmessig under feedings kan redusere ditt barns sjansene for spytter opp ofte eller utvikle luftbobler. Hvis du amme, rape barnet ditt før du bytter mellom bryst. Hvis du flaske fôr, rape spedbarn etter hver to til tre gram. Dette vil bidra til å holde luftbobler fra å bygge opp i den lille magen. Også holde feedings små, og gjøre dem hyppig. Ifølge Mayo Clinic, mate barnet ditt en unse av formel (hvis barnet er flaske matet), eller begrense fôring til ett bryst (hvis ammet). Hvis din lille man spiser for mye, eller ikke burped, kan dette føre til symptomer på GER.

Flaske Nipples

Noen ganger bruker feil størrelse flasken brystvorten når mating med flaske, kan bidra til spedbarn GER. Hvis brystvorten er for stor, kan store mengder melk svelges. Hvis brystvorten er for liten, vil barnet ditt bare svelge i store mengder luft, som kan forårsake luftbobler til å akkumulere i sin buk. Også sjekke om en flaske brystvorte er riktig størrelse, hold flasken opp ned. Bare noen få dråper melk skulle falle ut. Hvis melken driblet raskt, er størrelsen for stor. Hvis melken ikke kommer ut i det hele tatt, er nippelen for liten.

Mate Sitting Up

Prøv ikke å mate babyen i oppreist stilling. Etter at du har matet den lille, sørg for å rape. Holde den lille sitter opp for minst 15 til 30 minutter mens maten begynner å bosette seg. Ifølge Mayo Clinic, ikke sette den lille i en sving, eller leke med barnet ditt. Hvis maten ikke er lov til å bosette seg, er den lille ansvarlig for å regurgitate innholdet i maten.

Advarsel

Varierer sjelden kan symptomene på GER føre til alvorlige komplikasjoner. Men hvis du merker at den lille ikke er i stand til å få vekten nødvendig for deres aldersgruppe, eller de nekter å spise i det hele tatt, dette krever øyeblikkelig legehjelp. Andre årsaker til bekymring puster problemer, for eksempel hyppige anfall av hoste, tungpustethet, eller gisper. Hvis babyen er stadig irritabel, vrir seg i smerte ofte (sine tilbake buer, nakke stivner), spytter opp hele tiden, eller har fortsatt natt oppvåkninger (med gråt og skriking), ta den lille til en barnelege for omsorg. Kontinuerlig GER, kan forårsake blødninger og irritasjon i spiserøret, samt arrdannelse som kan føre til vanskeligheter med å spise.