Digidexo.com

Hvordan endre matvaner hvis du har irritabel tarm syndrom

Hvordan endre matvaner hvis du har irritabel tarm syndrom


Irritabel tarm syndrom (IBS) har ingen kur, men å endre kostholdet ditt og begrense stress er to av de beste våpen for å kjempe symptomer.

Hvordan endre matvaner hvis du har irritabel tarm syndrom

Endre inntaket av meieriprodukter (spesielt de fra melk,) som kan aggrivate en irritabel tarm. Mange IBS pasienter opplever at yoghurt ikke bry sine tarmer.

spise kostfiber: hel-korn brød og korn, frukt og de ​​fleste grønnsaker. Fiber bidrar til å mildt distend tykktarmen, som synes å redusere colonic spasmer.

Spis nok fiber, slik at avføringen er myk, dannet og lett å passere uten å belaste, men unngå over-the-counter high-fiber kosttilskudd, som kan forårsake oppblåsthet og økt tarm irritabilitet.

Unngå store måltider, som forårsaker tarm å bli altfor oppblåst og hyperaktiv. I stedet velger flere små måltider gjennom dagen for å holde GI kanalen mer i balanse.

Unngå eple og drue juice hvis du lider av en god del luft i magen; også pass opp sjokolade, koffein, alkohol og sorbitol (en kunstig søtningsmiddel finnes i enkelte dietetiske produkter.)

Hold deg unna høy-fett matvarer. Fett er en sterk stimulans av colonic sammentrekninger som forverre irritabilitet av tarmen.

Unngå gassdannende matvarer, for eksempel bønner og cruciferous grønnsaker (kål, brokkoli, blomkål, reddiker, neper og rosenkål.)

Practice moderasjon og selektivitet når du spiser. For eksempel ikke slurp ned to milkshakes på tom mage eller sitte foran TV spise en halv krukke med pickles og en pose med svinekjøtt rinds.

Hold en food journal, og skriv ned hvilke matvarer føre til at du intestinal nød i minst en måned. Se etter mønstre, og unngå lovbrytere. Del dine funn med legen din.

Hint

  • Kvinner rammes med IBS tre ganger oftere enn menn. Leger spekulerer i at reproduktive hormoner gjøre kvinner mer utsatt for å utvikle IBS.
  • Meieriprodukter er en verdifull kilde til kalsium, og bør ikke være helt eliminert fra kostholdet ditt. Hvis du er laktoseintolerante, snakk med legen din om laktase tabletter.
  • Hvis du har spørsmål eller bekymringer, ta kontakt med en lege eller annet helsepersonell før han gikk i alle aktiviteter knyttet til helse og kosthold. Denne informasjonen er ikke ment som en erstatning for profesjonell medisinsk rådgivning eller behandling.