Digidexo.com

Dietter for å kontrollere IBS

Å leve med irritabel tarm-syndrom kan være et mareritt. Din lidelse trenger ikke å være uendelige, men fordi mange elementer av denne sykdommen kan kontrolleres. Det er ikke lett, men det er mulig med nok tid, disiplin og flid. Mange matvarer utløse anfall av IBS - utfordringen er å lære hvilke matvarer som gir det og condition selv å eliminere disse elementene fra kostholdet ditt.

Slanking tips

Det er ulike utløse mat for ulike mennesker, og disse må bestemmes over perioder med prøving og feiling. Men det er de generelle spise anbefalinger for IBS lider, og det finnes en rekke regler å leve etter å minimere sannsynligheten for en flareup.

IBS lider bør inkludere matvarer som er høy i løselig fiber i kostholdet. Løselig fiber lindrer fordøyelseskanalen, bidrar både diaré og forstoppelse. Løselig fiber matvarer inneholder pasta, ris, poteter, havrekli og havremel. Uløselig fiber, på den annen side, bør brukes så sparsomt som mulig, og aldri på tom mage. Rå frukt og grønnsaker er florerer med uløselige fiber. Også minimere fettinntaket for å lette fordøyelsen, drikke rikelig med væske og spise hyppige små måltider. Vær forsiktig med melkeprodukter, og begrense koffein og alkohol for å holde IBS under kontroll.

The Zone Diet

The Zone Diet omslutter mange av disse prinsippene. Det oppfordrer deg til å spise en sunn balanse mellom proteiner, karbohydrater og fett til hvert måltid. Angående proteinkilder, anbefaler Zone Diet kyllingbryst, eggehviter og tofu, som alle er IBS-vennlig. The Zone Diet anbefaler frukt og grønnsaker for dine viktigste carb kilder, men så IBS lider på Zone Diet vil ønske å erstatte den anbefalingen for løselig fiber valgene nevnt ovenfor. The Zone Diet anbefaler å holde fettinntaket til et minimum, som også er i samsvar med IBS kosthold regler. Med mindre modifikasjoner, er sonen diett ideell for å kontrollere IBS.

7 regler for god ernæring

Med litt tweaking, kan Dr. John Berardi er syv regler for god ernæring også arbeide for å kontrollere IBS. Dr. Berardi fikk sin Ph.D. i ernæring og biokjemi, og han har brukt sin karriere å hjelpe folk å nå sine vekt-tap mål. Hans syv reglene er et kort sammendrag av hans arbeid, som innkapsler mange begreper om riktig ernæring. De opprinnelige syv regler er som følger, med foreslåtte endringer følgende når det passer:

Innta små måltider hver to til tre timer. Konsumere magre proteiner til hvert måltid - kjøtt, fisk, kylling eller egg. Begrense total rødt kjøtt inntak og fjerne eggeplommer å unngå utløse mat. Konsumere frukt og grønnsaker til hvert måltid. Spis sparsom mengder frukt og grønnsaker og erstatte mesteparten av disse matvarene med løselig fiber valg. Konsumere karbohydrater fra kun frukt og grønnsaker - med unntak av anbefalt løselig fiber. Konsumere minst 25 prosent av det daglige kalorier fra fett. Dette er viktig for å sikre sunn hormonell utvikling, men ikke bortkommen langt over 25 prosent for å unngå å utløse IBS. Drikk kun null-kalori drikker. Konsumere bare solid måltider. Ingen flytende ernæring tillatt.

Hvis du følger disse reglene med små endringer, kan du nyte denne sunne stilen slanking mens du holder IBS under kontroll.