Digidexo.com

Definer High Blood Pressure

Høyt blodtrykk er en svært alvorlig tilstand som påvirker millioner av amerikanere. Høyt blodtrykk kan potensielt føre til flere farlige lidelser som hjertesykdom, hjerneslag og nyresykdom. Behandlinger for høyt blodtrykk inkluderer medisiner og endringer i livsstil.

Normalt trykk

Normalt blodtrykk er generert av hjerteslag og mellom hjertet slår. Dette presset tjener til å presse oksygen-bærer blodet gjennom vener og arterier til ulike organer.

Økt press

Når trykket som utøves på de vener og arterier er fortsatt for høyt for en lang tidsperiode, vil deres vegger begynner å strekke seg.

Høytrykks

Vener og arterier som er strukket utover kapasitet kan bli svak, arrete, smal eller blokkert. Følgelig kan din risiko for å utvikle blodpropp, plakk bygge opp og skade på vev og organer øke.

Detection

Leger diagnostisere høyt blodtrykk ved hjelp av et instrument som kalles en sphygmomanometer. De bruker dette instrumentet for å fastslå en persons blodtrykksmåling.

Trykk Reading

Blodtrykksmålinger involverer to målingene. Det systoliske nummer indikerer trykket skapt av hjerteslag. Diastolisk tall indikerer trykket generert mellom hjertet slår.