Digidexo.com

Hvordan kontrakten HPV virus

Hvordan kontrakten HPV virus


HPV (humant papillomavirus) er viruset som forårsaker vorter og kjønnsvorter. Selv om ikke alle stammer av HPV kan føre til livmorhalskreft, noen typer er mer farlig og livmorhalskreft kan nesten alltid være knyttet til HPV. Noen infisert med HPV kan ikke vise symptomer, så det er nå den mest utbredte seksuelt overførbare sykdommer i USA. Ifølge Centers for Disease Control and Prevention, er om lag 20 millioner amerikanere smittet med HPV, med mer enn 6 millioner nye infeksjoner hvert år.

Hvordan kontrakten HPV virus

•  Unngå promiskuøse, ubeskyttet sex. Du kan kontrakten HPV gjennom seksuell aktivitet med en smittet partner.

Unngå hud-til-hud genital kontakt under sex ved å bruke kondom eller annen barriere.

Ikke ta partneren din kjønnsorganer og deretter på din egen. Penetrasjon er ikke nødvendig å spre HPV, og det kan være spredning av heterofile og same-sex-partnere gjennom vaginal og anal samleie samt gjennom oral sex.

Ikke del sexleketøy uten først å desinfisere dem.

Ikke bekymre deg om å fange HPV fra toalettseter. Dette er en vanlig myte, men den type HPV som forårsaker genital warts er en seksuelt overførbar sykdom.

Hint

  • Jenter og kvinner i alderen 9-26 kan ta Gardasil vaksinen, som hindrer den type HPV-infeksjon som forårsaker livmorhalskreft. Seksuelt aktive kvinner bør ha regelmessige gynekologiske undersøkelser og celleprøver, som skjerm for HPV-infeksjon.