Digidexo.com

Kan nyreproblemer føre til høyt blodtrykk?

Alle kroppens systemer er forbundet med hverandre til en viss grad; problemer man kan skape problemer i et annet. Nyrer og blodtrykket er ikke noe unntak. Ikke bare kan høyt blodtrykk fører til nyreproblemer, men nyre problemer kan føre til høyt blodtrykk så vel. Nyre problemer som kan føre hypertensjon eller høyt blodtrykk, er flere, og årsakene varieres.

Forhold

Mange forhold knyttet til nyrene kan føre til høyt blodtrykk. Noen av disse inkluderer polycystisk nyresykdom, glomerular sykdom, hydronephrosis, renovaskulær hypertensjon, aldosteronisme og pheochromocytoma.

Kilder

Aldosteronisme og feokromocytom er faktisk forholdene i binyrene, men binyrene er plassert på toppen av nyrene og har en stor effekt på deres funksjon. De andre forholdene er faktiske problemene i nyrer, noen arvelig og noen kjøpte.

Impact

Enkelte sykdommer forårsake blokkering av blodårene for å indusere høye blodtrykket, så som renovaskulær hypertensjon. De andre forhold forårsaker høyt blodtrykk ved å svekke funksjonen av nyrene, slik at de ikke lenger kan utføre sine plikter å regulere blodtrykket.

Behandling

I nesten alle tilfeller er hypertensjon behandlet med diett, medisiner og øvelse som med essensiell hypertensjon (det vil si ikke resulterer fra en bestemt kilde). Men i tilfeller som hydronefrose og pheochromocytoma, når den underliggende årsaken er korrigert, blodtrykk vanligvis normaliseres.

Recovery

Alle disse betingelser lar seg behandle i en rekke måter, men selv om den underliggende sykdommen ikke behandles, kan det høye blodtrykket i seg selv reguleres med vanlige behandlingsmetoder for å bringe den tilbake innenfor normalområdet. Mange re reversibel eller helt kureres.