Digidexo.com

Typer Trace Minerals

Typer Trace Minerals


Kosttilskudd mineraler er essensielle for livet. De danner to kategorier, makromineraler og spormineraler eller mikronæringsstoffer. Inntak av mindre enn 100 milligram per dag er nødvendig for spormineraler, og over 100 mg pr dag er nødvendig for makromineraler. Overskudd av forbruk av et mineral kan føre til toksisitet. Macrominerals er kalsium, fosfor, magnesium, natrium og kalium. Spormineraler er jern, sink, jod, selen, krom, kobber, fluor, mangan og molybden. Noen andre mikronæringsstoffer er nødvendige i meget små mengder: bor, kobolt, germanium, silisium og vanadium.

Iron

Jern er sentrum av hemoglobinmolekylet som transporterer oksygen. Den minimumsdose er 18 mg per dag og maksimum er 45 mg. Mangel fører til jern-mangel anemi; for mye fører til skadet kroppsvev. Kilder er rødt kjøtt, skalldyr, lever, eggeplomme, bønner og nøtter.

Sink

Kroppens immunforsvar og sanser av smak og lukt trenger sink for å fungere ordentlig. Sink er viktig i sårheling, cellevekst og karbohydrat-nedbrytning. Minimumsdose er 11 mg og maksimal dose er 40 mg. Mangel årsaker treg helbredelse og vekst, problemer med smak og lukt, hårtap, nedsatt appetitt og dårlig nattsyn. Kilder er oksekjøtt, svinekjøtt, lam, mørkt kyllingkjøtt, peanøtter og belgfrukter.

Jod

Jod er viktig for skjoldbruskkjertelen funksjon. Mangel forårsaker struma og i barndommen, mental retardasjon. Minimumsdose er 150 mikrogram og maksimal dose er 1,1 mg. Jod er lagt til salt i USA, og er også til stede i sjømat, hav fisk, tang, meieriprodukter, og planter dyrket i jod-rik jord.

Selen

Dette mineral er inkorporert i protein for å gjøre selenoproteins. De fungerer som antioksidanter og bidra til å regulere skjoldbruskkjertelen funksjon og immunsystemet. Daglig minimumsdose er 55 mikrogram; Maksimal dose er 400 mikrogram. Kilder er nøtter, tunfisk, biff, torsk, kalkun, egg og havregryn, men bare hvis de har vært reist der selen er rikelig.

Kobber

Kobber bidrar til å gi energi, forvandler melanin i huden pigmenter, og hjelper til med bindevev styrke. Minimumsdose er 900 mikrogram; maksimum er 10 mg. Mangel fører til hjerte og sirkulasjonsproblemer, bein og immunsystem komplikasjoner. Kilder er sjømat, nøtter, hvetekli, innmat, rosiner og sjokolade.

Fluor

Fluor som fluor er lagt til drikkevann og tannkrem i USA. Det er nødvendig for å styrke bein og tenner. Minimumsdose er 3 mikrogram, maksimum er 10 mg. Andre kilder er sjømat og te.

Mangan

Mangan er viktig i fordøyelsen, immunsystemet, cellereproduksjon, blodsukkernivået, energiproduksjon, og benvekst. Minimumsdose er 1,8 mg og maksimal dose er 11 mg. Kilder er avokado, bær, nøtter, eggeplommer, hele korn, belgfrukter og grønne bladgrønnsaker.

Molybden

Molybden er tilstede i alle kroppens vev. Det er nødvendig for cellevekst og friske ben, og bidrar til å behandle jern og nitrogen. Minimumsdose er 45 mikrogram og maksimum er 2 mg. Molybden mangel forårsaker munn og tannkjøttlidelser og mottakelighet for kreft. Kilder er bønner, belgfrukter, grønne bladgrønnsaker og korn hvis molybden er til stede der de vokser.

Mikronæringsstoffer som trengs i svært små mengder

Boron er viktig for bein og hjerne helse. Cobalt er nødvendig i vitamin B-12. Germanium hjelper med oksygen tilgjengelighet og stimulerer immunforsvaret. Silisium er nødvendig for helsen til hud, ben og bindevev. Vanadium er tenkt å ha en rolle i energikonvertering, blodsukkernivået og beindannelse.