Digidexo.com

Infeksjon i ytre øregang

Infeksjon i ytre øregang


Infeksjon i ytre øregangen er kjent som otitis externa, eller mer vanlig som "svømmer øre." Infeksjonen, forårsaket av bakterier i det tynne laget av hud forer den ytre ørekanalen, er vanligvis lett å behandle hvis adressert så snart symptomer.

Ørets Defenses

Det menneskelige øret utskiller en voksaktig substans som kalles ørevoks, som beskytter den sarte huden i øregangen mot fuktighet og slitasje, bekjemper bakterier med sine sure og antibakterielle egenskaper, og transporterer død hud og rusk ut av øregangen. Når dette beskyttende voksaktig barrieren er kompromittert, er øret i fare for infeksjon.

Overdreven eksponering for vann eller fuktighet, eller en slitasje i øret som skyldes bruk av en bomullspinne eller annen implementere, kan føre til dette. Svømmere, naturligvis, har en høyere enn gjennomsnittlig forekomst av vann i ørene, og derfor er utsatt for infeksjoner i det ytre øret; derav navnet "svømmere øret."

Symptomer

De første symptomene på svømmer øre vanligvis inkluderer kløe og rødhet i øregangen. Hvis infeksjonen utvikler seg, kan andre symptomer som drenering av væske eller puss, smerte eller dempet hørsel utvikler seg.

Andre risikofaktorer

Bortsett fra hyppig svømming, andre faktorer øker sannsynligheten for en infeksjon i ytre øregangen. De omfatter overdreven rengjøring av øret, bading i vann med høyere enn normalt nivå av bakterier, ha små øreganger som lett felle fuktighet, hudallergier til smykker eller andre agenter, eller følsomhet for hår styling produkter nærheten øregangen.

Behandling

En infeksjon av den ytre øregang er behandlet ved å rense øregangen slik at medikament kan nå i huden, og ved å anvende medikamenter i form av dråper. Dråpene inneholder vanligvis en antibiotika eller soppdrepende medisiner og en steroid å redusere betennelse.

Øredråper er ofte mer behagelig hvis varmet nesten til kroppstemperatur før påføring. Gjør dette ved å holde flasken i hånden i noen minutter før bruk. Også, ligger på siden under påføring med øret vendt opp slik at dråpene vil trenge gjennom øregangen.

Forebygging

Flere praksis kan redusere sannsynligheten for en ytre ørebetennelse, inkludert å holde ørene tørre når det er mulig. Etter bading eller svømming, tørke det ytre øret bare med en klut og bøye hodet for å hjelpe vann dypere i kanalen renne ut. En hårføner på lav og holdt i behagelig avstand fra øret og kan også fremskynde tørking.

Unngå bading i forurenset vann eller grave i øret med en bomullspinne eller en annen enhet som kan ripe eller irritere øret. Hvis du svømmer ofte eller har en historie med ytre ørebetennelse, kan du dra nytte av hjemmelaget forebyggende laget like deler eddik og isopropanol. En teskje helles i hvert øre og lov til å renne ut igjen før og etter bading kan øke ørets naturlige motstand mot bakterier. Imidlertid bør denne behandlingen ikke brukes hvis du har en sprukket trommehinne.