Digidexo.com

Brun ris og kli fordeler

Brun ris og kli fordeler


Brun ris er en hel korn, som sprakk hvete, havregryn, popcorn, bygg og andre. Å spise brun ris har helsemessige fordeler, og forskere fortsette å arbeide for å finne mer. Alle korn kjerner inneholder tre deler: det ytre skallet, kalt "kli", stivelse og bakterie. Kansas State University forsker, Mary Meck Higgins, PhD, sier, "Det ytre kli laget er full av fiber, B-vitaminer, 50 til 80 prosent av kornet er mineraler og andre helsefremmende plantestoffer som kalles fytokjemikalier." Å spise brun ris kan bidra til å senke blodtrykket, bedre fordøyelsen helse og administrere kroppsvekt.

Senker blodtrykket

The American Heart Association nettside sier at 1 av 3 voksne i USA har høyt blodtrykk (hypertensjon). For å bekjempe denne tilstanden, noe som kan føre til hjertesykdom og slag, mange pasienter tar ACE-hemmere. Disse reseptbelagte legemidler slappe av blodårene til å øke blodstrømmen gjennom hjertet. Rotter er anvendbare i studiet av hypertensjon fordi de kan utvikle en tilstand som ligner den. I 2003 forskere ved Tohoku Univerity og Japans National Research Institute of Brewing, fant at fôring rotter riskli senket sitt blodtrykk uten å produsere de bivirkninger som medisiner ofte genererer, inkludert svimmelhet, allergier og en kronisk hoste.

Bidrar til å administrere Kroppsvekt

The Cleveland Clinic anbefaler at du bytter høyraffinerte stivelse med hele korn som brun ris. Folk trenger minst 6 ozs. av korn pr dag, og 3 ozs. bør være hele korn. En unse av fullkorn er lik en skive brød, 1/2 kopp brun ris eller en kopp kald frokostblanding. I tillegg bør en sunn, vekt-tap diett inkluderer to porsjoner frukt, 2 og 1/2 porsjoner grønnsaker, 5 og 1/2 ozs. av magert kjøtt eller bønner, tre porsjoner med melk eller melkeerstatning, og små mengder av umettet fett som olivenolje eller rapsolje.

Øker Fordøyelsen Helse

Brun ris produserer et vaskemiddel effekt under kjøring gjennom en tarmkanalen. Denne prosessen skrubber unna biter av rusk igjen fra rutine fordøyelsen, masserer og styrkende veggene i tarmen og stimulere sunn motilitet. Den legger også bulk til fordøyelses materiale, som holder det å flytte sammen før det kan danne skadelige stoffer. The Cleveland Clinic priser brun ris som en av de 35 "makt mat", og andre i korn makt. Bygg er nummer én. Brun ris er en god kilde til vitaminer og mineraler, inkludert B1, B6, niacin, magnesium, selen og sink.