Digidexo.com

Forskjellige typer Soy Milk

Forskjellige typer Soy Milk


Talsmenn sier soyamelk gir en oppramsing av helsemessige fordeler. The Mayo Clinic hevder at sterke vitenskapelige bevis støtter rollen soya i å senke kolesterolet. På de fleste andre punkter, alt fra hjertesykdommer til diabetes, Mayo leger mener forskningen er ufullstendig. Vanderbilt University oppdaget at høyt inntak av soya matvarer, inkludert soyamelk, senket brystkreft død og tilbakefall blant kvinner i Kina. Soyamelk kommer i en rekke smaker og stiler.

Nedkjølt Versus Hylle-Stabil

Soyamelk kommer i to typer pakker: nedkjølt og hylle-stabil. Nedkjølt Pakker lagres kaldt på matbutikken. Soyamelk produsent Silk forklarer at du bruke og lagre nedkjølt soyamelk akkurat som du gjør kumelk. Det forblir god, uåpnet, inntil datoen på emballasjen. Etter åpning Silk - og de fleste andre selskaper - garantere det holder seg frisk i syv til ti dager. Hylle-stabil soyamelk kommer i spesialdesignede sterile pakker som bruker teknologi som ligner på hermetisk mat. De bare krever kjøling når det åpnes. De holder seg friske i syv til ti dager etter åpning, ifølge Silk.

Beriket Soy Milk

Soy melk er rik på protein og aminosyrer, rapporterer Mayo Clinic. En en-kopp servering av Silk er vanlig soyamelk, som er lik andre merker, inneholder 100 kalorier, 7 gram protein og like mye kalsium som vanlig melk (30 prosent av anbefalt daglig inntak). Silke kalsium kommer i form av kalsiumkarbonat. De, i likhet med andre soyamelk beslutningstakere, også berike deres produkt med flere vitaminer, blant annet vitamin D, B12, B6 og B2. Soyamelk som går et skritt videre er også tilgjengelig. Silke, for eksempel, gjør en type av soyamelk som inneholder ytterligere kalsium (40 prosent av det anbefalte daglige inntaket og 30 prosent mer enn hva som er i melk, i henhold til silke) og 32 mg av DHA omega-3 fettsyrer. Omega-3 fettsyrer er tenkt å forbedre hjernens funksjon og hjertesykdommer, hevder Silk. Flere soya melk selskaper legge til ekstra fiber og andre næringsstoffer til sine produkter.

Flavors

Soyamelk kommer i en stadig bredt spekter av smaker. Mens de fleste merker tilbyr full-fett og lav-fett opprinnelige versjonene, de fleste marked minst sjokolade soyamelk. Litt sjokolade soyamelk inneholder små mengder av koffein. Silke sjokolade soyamelk, for eksempel, inneholder 3,6 mg for hver 8 gram. En kopp vanlig kaffe, påpeker Silke, har mellom 115 og 175 mg koffein. Vitasoy, en annen soyamelk produsent, bemerker at deres full-fett sjokolade soyamelk har 8 mg, mens lav-fett valg har 6 mg per 8 unse servering. Vaniljesmak er også et vanlig sett type soyamelk. Som med de fleste andre matvarer, variantene er ekspansiv og bare fortsette å vokse. Andre flavored soya melker inkluderer Vitasoy grønn te soyamelk og silke er ferie varianter, nog og gresskar krydder.