Digidexo.com

Parenteral ernæring for leverfunksjon

Riktig ernæring er nødvendig for å opprettholde leverfunksjonen. Faderlig ernæring er tilbudet av næringsstoffer direkte inn i blodstrømmen. Det formål å gi parenteral ernæring under stadier av leversykdom er å hindre underernæring når normal spising er ikke aktuelt.

Faderlig Nutrition

Faderlig ernæring er kun hensiktsmessig når intern ernæring, eller gi næringsstoffer gjennom fordøyelseskanalen, er ikke gyldig.

Leverfunksjon

Leveren er den største kjertel i kroppen og inneholder to hoveddeler, høyre og venstre fliker. De viktigste leverfunksjoner er til hjelp i metabolismen av karbohydrater, protein og fett, lagring og aktiveringer av vitaminer og mineraler og utskillelse av galle. Leverceller og galleganger danne galle som er nødvendige for absorpsjon av fett.

Leverfunksjons Nutrition

Opprettholde eller gå tilbake til en sunn ernæring Staten kan også bidra til å redusere progresjon av noen leversykdom. Brukes normale anbefalinger for å opprettholde leverfunksjon, men økte kalorier og protein er nødvendig i tilfeller av leversykdom, transplantasjon eller eksisterende underernæring.

Leversykdommer

Leveren spiller en viktig rolle i å opprettholde ernæringsstatus. Karakteristiske leversykdommer forårsake skade på gallegangene.

Liver Disease parenteral ernæring

Parenteral ernæring avhenger individuelle behov gitt av leger og dietitians. I tilfeller av leversykdom faderlig ernæring vil gi tilstrekkelig protein, fett og karbohydrater til normal spising kan gjenopptas.