Digidexo.com

Typer av Tinnitus

Typer av Tinnitus


Tinnitus er et medisinsk begrep som refererer øresus. De som lider av dette kan høre brøling, klikke eller hvesing typen lyder også. Tinnitus er ikke alltid konstant og kan endre sin tone, volum og lyd.

Muskel Tinnitus

En form av tinnitus er når en av de to muskler i mellomøret spasme. Disse to musklene er kalt stapedius og tensor tympani. De er festet til et ben kalt Malleus. Det er disse musklene som trekker seg sammen ved en høy lyd høres. Når en person har muskuløs tinnitus, disse musklene kontrakt uten grunn - og selv der det ikke er høye lyder. Dette er hva som forårsaker den irriterende ringing eller summende støyen du hører i ørene.

Vaskulær Tinnitus

En person med vaskulær tinnitus kan høre to store blodårene i mellomøret sirkulerende blod. Disse to blodkar kalles halsvenen og halspulsåren. Når blodet sirkulerer i hjernen, kan det enkelte ofte høre sin egen hjerteslag.

Aldri Pathway Tinnitus

Det er nerver som er den mest dyrebare strukturer av hørsel. Hårcellene i ørene brukes for å omdanne bølger til nerveimpulser. Disse impulser blir sendt til cellene i øyets retina, som deretter endrer bølgene til nerveimpulser. Hvis disse cellene er hovne eller forstyrret, kan cellene forårsake irritasjon. Dette oppstår forstyrrelser på grunn av flere årsaker, blant annet allergier, eksponering for høye lyder eller systemiske sykdommer.

Brain Tinnitus

En person med hjerne tinnitus opplever en forstyrrelse av opplaget. Enten det være hevelse eller trykk, kan det hende at forstyrrelser involvere høre trasé som de kommer inn i personens hjerne. De fleste av disse tilfeller er utsatt for bare en av personens ører.

Advarsel

Symptomene på tinnitus kan inkludere hørselstap, stress og depresjon. Hvis du opplever noen av disse symptomene, ta kontakt med din lokale helse-omsorg leverandøren så snart som mulig.