Digidexo.com

Liste over matvarer med mye karbohydrater

Liste over matvarer med mye karbohydrater


Karbohydrater gir kroppen energi. Idrettsutøvere som trener med høy intensitet kan finne det nyttig å spise mer karbohydrater enn folk flest, ifølge Mayo Clinic.

Folk som ikke trener med høy intensitet bør ikke begynne å spise det som for dem ville være store mengder karbohydrater. Rådfør deg med en ernæringsfysiolog og / eller lege for råd om de beste kosttilskudd justeringer for treningen din og vekttap behov.

Ifølge Mayo Clinic, "karbohydrater finnes i korn, meieriprodukter, frukt, grønnsaker og belgfrukter (bønner og erter)," samt "sukker og søtsaker." Noen matvarer er høyere i karbohydrater enn andre.

Poteter

Ifølge Massachusetts Institute of Technology (MIT), bakte poteter er en av de høyeste matvarer i form av kaloriene som kommer fra karbohydrater per porsjon. En liten størrelse bakt Russet potet inneholder 120 kalorier fra karbohydrater per porsjon. Dette er for poteter som er bakt uten fett.

Stuffing

Stuffing er en annen høy-kalori mat, selv om det ikke kan være egnet for profesjonelle idrettsutøvere. Behandlet, pakket stuffing kan ha for mye natrium for slankere også. Prøv å lage din egen stuffing, ved hjelp av sunne oljer i stedet for fet smør eller natrium-laden margarin.

Hvete Korn

Frokost kan inneholde hvete og kli frokostblandinger, som Shredded Hvete av Kraft og Grapenuts, ifølge MIT. Begge disse korn er høy i kalorier fra karbohydrater per porsjon. Cream of Wheat er også ganske høy i karbohydrater, noe som gjør det en annen optimal frokost valg for høy intensitet idrettsutøvere.

Hel hvete tilbyr vedvarende energi. Men permittere den behandlet sukker, siden det vil bare gjøre deg krasje senere på dagen.

Vafler

Vafler er en annen høy-karbohydrat frokost mat, ifølge MIT. Igjen, unngå slathering dem i sukkerholdig sirup for de sunneste resultatene.

Snacks

Bagels er en helse snack som er spesielt høy i karbohydrater, enda mer enn strimlet hvete. Graham crackere er en annen sunn snack som tilbyr noen sødme. Ser også for energi barer designet spesielt for høy intensitet idrettsutøvere. Se en ernæringsfysiolog eller treningsfysiolog for spesielle anbefalinger basert på personlige energibehov.

Brød

Ifølge MIT, er hvete brød noe høyere i karbohydrater enn hvitt brød. Hvete brød hjelper også med å bo full, siden grovbrød vil inneholde vesentlig mer fiber enn hvitt brød. Gå med grovbrød over vanlig, bearbeidet hvete brød for de mest næringsrik og mettende valg.

Sportsdrikker

Sportsdrikker er også høy i karbohydratinnhold, ifølge MIT, men unngå dem med mindre du er en idrettsutøver. Sportsdrikker kan også inneholde relativt høye nivåer av natrium for noen som ikke svetter hele dagen med høy intensitet trening. Selv høyintensive utøvere bør nok unngå sportsdrikke når de ikke er trening.