Digidexo.com

Hvorfor er det Hvite flekker på My Nails?

Hvorfor er det Hvite flekker på My Nails?


I motsetning til populær oppfatning, hvite flekker på neglene er ikke et tegn på en vitaminmangel, ifølge Dr. Andrew Weil på Drweil.com. Selv flekker vanligvis vises etter mindre skader, negler som er halvt eller helt hvite kunne signalisere et helseproblem som du bør få legen din vurdere.

Leukonychia

Vanligst, hvite flekker på neglene, også kalt leukonychia, er et resultat av tidligere skade på området, ifølge Weil. De tar seks uker fra skadetidspunktet skal vises, og vil vokse ut på egenhånd i løpet av ca åtte måneder.

Allergier

Hvis du er allergisk mot en spiker produkt, for eksempel en viss form for polish, sier Weil du kan se hvite flekker på neglene. Disse plassene vil også vokse ut på egenhånd.

Infeksjon

Weil sier at en mild infeksjon kan også føre til hvite flekker på neglene. Infeksjonen kan være sopp, i så fall bør du oppsøke lege for behandling.

Anemi

Hvite eller bleke spiker senger kan være et symptom på anemi, en tilstand preget av et redusert antall røde blodlegemer.

Sykdom

Hvis neglene er halvt hvit, kan dette signalisere nyresykdom, mens negler som er helt hvit kan være symptomatisk for leversykdom. Men Weil og Dr. Christine Laine ved American College of Physicians påpeke at hvite negler vil sannsynligvis ikke være den første eller eneste symptom på disse alvorlige sykdommene.