Digidexo.com

Hvordan er NutraSweet laget?

Hvordan er NutraSweet laget?


Aspartam, eller NutraSweet, er et søtningsmiddel som brukes i kaffe, cola og mat. Ifølge NutraSweet Company, komponentene aspartam forekommer naturlig i vanlige matvarer. For slankere og diabetikere, er NutraSweet en populær erstatning for sukker fordi den har færre karbohydrater og færre kalorier.

Sammensetning

NutraSweet er tilgjengelig i ulike granulat og pulver former. Mens hver form har sin egen spec ark og balanse av ingredienser, de viktigste ingrediensene i NutraSweet er fenylalanin og asparaginsyre.

Råvarer

Ifølge US National Library of Medicine National Institutes of Health, er asparaginsyre (eller asparaginic acid) en unødvendig aminosyre som finnes i sukkerrør og melasse. The University of Maryland Medical Center sier at fenylalanin er funnet i fjærfe, kjøtt, egg, fisk, melk, ost og yoghurt.

PKU

The University of Maryland Medical Center sier at PKU (eller fenylketonuri) er en sjelden lidelse som finnes i mennesker som mangler enzymet som trengs for å behandle fenylalanin. Hos spedbarn kan PKU forårsake alvorlig psykisk utviklingshemning hvis den ikke behandles i løpet av de første ukene av livet. Ifølge sentrum, må folk som lider av PKU unngå matvarer som inneholder fenylalanin og kan ta tyrosin kosttilskudd. Nyfødte i USA testes for PKU i løpet av de tre første dagene av livet. Personer som lider av PKU må unngå aspartam.