Digidexo.com

Perfusjons Therapy for Ménières sykdom

Perfusjon terapi er en siste utvei for behandling Menieres sykdom der steroider blir injisert direkte inn i mellomøret. Det kan være mindre invasive måter å håndtere sykdommen, spesielt når symptomene er moderat.

Hva er Ménières sykdom?

Ménières sykdom er et problem med det indre øret som kan forårsake svimmelhet, vertigo, døvhet og øresus. Lidelsen rammer som regel bare det ene øret, og årsakene er ikke godt forstått. Det kan være et problem med væske og fluidtrykket i øret, men årsaken kan også være en autoimmun problem.

Hva er Perfusjons Therapy?

Perfusjon terapi, eller intratympanic steroid perfusjon, brukes i ekstreme tilfeller av Ménières sykdom å behandle alvorlig svimmelhet. Steroider som injiseres direkte inn i mellomøret i et forsøk på å redusere inflammasjon. Injeksjonene kan trenge å bli administrert hver tredje måned, og fremgangsmåten er mye mer omfattende enn noen andre alternativer.

Andre terapier

Det finnes også kirurgiske behandlinger for lidelse, men som steroidinjeksjoner, disse er en siste utvei for alvorlige symptomer. Noen mennesker også ta steroid behandlinger muntlig, unngå injeksjon.

Symptomene kan også styres individuelt med høreapparat for hørselstap, eller vertigo medisiner for svimmelhet og balanseproblemer. Livsstilsendringer, som for eksempel å spise regelmessige måltider, senke saltinntak og unngå koffein, røyking og stress kan også bidra til å redusere angrep.