Digidexo.com

Matvarer som inneholder høye nivåer av kalium

Matvarer som inneholder høye nivåer av kalium


Kalium er en elektrolytt, et mineralsalt som må holdes i balanse med natrium og kalsium for å opprettholde god helse av nervesystemet, hjerte og kretsløp, adrenal-system, muskelfunksjon og nyrefunksjon. Det spiller en rolle i balansen av væske på cellenivå, noe som påvirker hvor godt alle andre systemer i kroppen arbeid. Det er mange matvarer som inneholder høye nivåer av kalium.

Hvor mye kalium?

Er ikke etablert et anbefalt daglig Krav (RDA) for kalium. Det varierer mellom individer i henhold til kosthold, daglig aktivitet og andre helsefaktorer. Mest kalium er tapt i urin under normal nyrefunksjon. Folk som er svært aktive mister kalium gjennom kraftig svetting. Det kan også bli tømt ved å ta diuretika eller avføringsmidler, eller gjennom en bout med diaré. Fordi kalium er lett oppnåelig gjennom matvarer og behandles fortløpende av nyrene, kan et sunt nivå av kalium opprettholdes ved å begrense saltinntaket og spise mat med høyt kalium. Personer som har problemer med nyrefunksjonen kan ikke behandle kalium riktig, og så måtte begrense kalium-rik mat som anbefalt av lege.

Høyt kalium Foods: Kjøtt og meieri

Ubehandlet kjøtt, fjørfe og fisk er gode kilder til kalium. Melk er også en god kilde. En kopp melk, yoghurt, eller kjernemelk hver gir 300 milligram eller mer av kalium. Dette inkluderer magre meieri alternativer.

En porsjon av kjøtt er basert på en tre-ounce parti. Dette tilsvarer omtrent på størrelse med en kortstokk. Kjøtt som er høy kilder til kalium, de hvor én porsjon inneholder 300 milligram eller mer, er kylling, kalkun, fisk, og hermetisert tunfisk eller laks. Kjøtt som gir 200 til 300 milligram per porsjon er biff, lam, fersk svinekjøtt og skinke. Noen mennesker bør begrense skinke på grunn av sin høyt natrium innhold.

Høyt kalium Foods: Frukt og grønnsaker

De fleste friske frukter og grønnsaker inneholder betydelige mengder kalium. Følgende har mer enn 225 milligram per halv kopp, og gir de høyeste nivåer: aprikoser, bananer, honningmelon, kiwi, appelsiner, spinat, tomater, vinter squash, Lima bønner og poteter, spesielt bakte poteter med huden på. Tørket frukt inneholder også høy kalium, inkludert svisker, rosiner, dadler og fiken.

Disse matvarene har moderat høye nivåer av kalium, 125-225 milligram per halv kopp: eplejuice, bjørnebær, jordbær, kirsebær, fersk ananas, grapefrukt, fersken, pærer og vannmelon. Grønnsaker i denne kategorien er asparges, brokkoli, gulrøtter, mais, løk, bladsalat, grønne erter, sommer squash, sopp, rødbeter og aubergine.

Hvorfor Kontroll kalium?

Balansen mellom natrium og kalium er svært viktig. De jobber sammen for å regulere kroppens systemer. Mange medisiner påvirker kaliumnivå. En lav natrium diett med mye kalium rik mat er anbefalt for å kontrollere høyt blodtrykk, spesielt hvis du tar en vanndrivende. Sjekk med helsepersonell å vite om du bør øke kalium inntak.

Fordeler

Riktig balanse av kalium hjelper alle celler og kroppens systemer arbeide effektivt. Drikk rikelig med væske for å distribuere disse løselige næringsstoffer i hele kroppen, og for å hjelpe nyrefunksjon. Regulering av kalium / natrium balanse kan senke blodtrykket naturlig.