Digidexo.com

Hva er Branch Retinol veneokklusjon?

Når en blodåre i øyet opplever en blokkering, er dette en retinalveneokklusjon, som kan forringe og forvrengt syn. Retinal vene okklusjon er kategorisert etter deres plassering i øyet. Netthinnens sidegrensvene okklusjoner (BRVO) er propper som dannes på den grenen av retinal vene.

Betydning

BRVOs kan oppstå brått på det ene øyet og forårsake alvorlig synstap hos noen tilfeller. Alvorlighetsgraden av BRVO symptomer avhenger av den nøyaktige plasseringen og størrelsen på blokkert blodåre. Dr. Mark Fonrose rapport om eMedicine.com sier at etter diabetisk retinopati, retinal vene okklusjon er den nest største årsaken til blindhet.

Årsaker

En BRVO er en lokal blodpropp utvikling i en retinal vene som oppstår på grunn av herdingen av tilstøtende retinale arterier. Når blodstrømmen hemmes, kan oksygen og næringsstoffer ikke komme for øyet, noe som resulterer i synstap. Fonrose rapporterer at BRVO er forbundet med hypertensjon. Det kan også forekomme med traumer, glaukom og orbital strukturelle lesjoner.

Pasienter

BRVOs er mer vanlig hos pasienter med høyt kolesterol, høyt blodtrykk, en historie med tilbakevendende glaukom, åreforkalkning og diabetes, ifølge The Retina Clinic.

Naturlig forbedring

Ifølge The Retina Clinic, vanligvis åpner blokkert blodåre opp på egen hånd, og med tiden visjon forbedrer. Mer enn halvparten av BRVO pasienter vil gjenopprette normalt syn igjen (uten behandling) innen ett år etter hendelsen.

Komplikasjoner

En tredjedel av BRVO pasienter lider komplikasjoner, ifølge The Retina Clinic. Disse komplikasjoner inkluderer vedvarende svelling av det sentrale netthinnen (teknisk kalt "makulært ødem"), eller vekst av nye unormale blodkar i øyet, noe som lett kan sprekke og forårsake blødning i øyet, samt synstap.

Behandling

Laser behandling er effektiv for BRVO som ikke er healing raskt nok på egen hånd, eller har allerede forårsaket dramatisk blindhet. Laser foto-koagulering forbedrer visjon, og ifølge AllAboutVision.com, øker sjansen for at endelige visjonen vil være 20/40 eller bedre.