Digidexo.com

Tegn og symptomer på diabetisk øyesykdom

Tegn og symptomer på diabetisk øyesykdom


Diabetisk øyesykdom refererer til eventuelle øyeproblemer at personer med diabetes er sannsynlig å møte på grunn av deres diabetes. Den vanligste blant diabetikere øyesykdommer er diabetisk retinopati forårsaket av forandringer i blodårene rundt netthinnen.

Impact

Ifølge National Eye Institute (NEI), er diabetisk retinopati den ledende årsak til blindhet i amerikanske voksne.

Signs

Tegn på diabetisk retinopati inkluderer flytere, problemer med å lese eller gjøre andre up-close arbeid og dobbeltsyn. Uklart syn på nært hold kan bety en macula ødem, eller væske buildup i sentrum av netthinnen.

Tidlige stadier

Mild nonproliferative retinopati og moderat nonproliferative retinopati er de tidligere stadier av sykdommen. Blodårene i netthinnen begynner å svelle og deretter bli blokkert.

Sene stadier

Senere stadier er alvorlig nonproliferative retinopati og proliferativ retinopati. Flere blodårer er blokkert, og nye blodkar er laget for netthinnen næring. De nye blodårer er unormal og bryte enkelt, fører til synstap og blindhet.

Advarsel

Symptomer sjelden dukker opp i de tidligere stadier. Dessuten er det heller ingen smerte, så en årlig øye eksamen er viktig for tidlig deteksjon. Hvis noen av symptomene --- tåkesyn, flytere, Double Vision --- vises, kan du se en øyelege umiddelbart.