Digidexo.com

Ulike øyesykdommer

Ulike øyesykdommer


Noen av de ulike øyesykdommer som finnes inkluderer aldersrelatert makuladegenerasjon, grå stær, tørre øyne, glaukom og diabetisk øyesykdom ifølge National Eye Institute. Disse øyesykdommer vanligvis påvirke synet og er aldri dødelig.

Aldersrelatert makuladegenerasjon

Aldersrelatert macula degenerasjon er den gradvise nedgangen i skarp og klar visjon på grunn av aldring ifølge National Eye Institute. Aldersrelatert makuladegenerasjon er mest utbredt blant personer over 60 år.

Katarakt

Grå stær oppstår når linsen i øyet blir overskyet, noe som resulterer i tåkesyn ifølge Mayo Clinic. Personer med grå stær har en ekstremt vanskelig tid kjøring om natten.

Tørre øyne

Tørre øyne er forårsaket av tårekjertler produsere tilstrekkelige mengder av væske, noe som resulterer i tårefilmen bryte ned og tørre flekker som dannes ifølge Mayo Clinic. Behandling for tørre øyne sentre rundt gjenopprette tårefilmen til normal tilstand.

Glaukom

Ifølge Glaucoma Research Foundation, refererer glaukom til en gruppe av sykdommer som forårsaker synstap. En av de viktigste risikofaktorer for glaukom er høyt blodtrykk.

Diabetisk øyesykdom

The National Institute Eye forklarer at øyesykdom refererer til en gruppe øyesykdommer forårsaket av diabetes inkludert diabetisk retinopati, katarakt og glaukom. Alle former for diabetisk øyesykdom kan føre til tap av syn eller blindhet.