Digidexo.com

Symptomer og behandling for Ocular Rosacea

Okulær rosacea er en av fire undergrupper av kronisk og uhelbredelig inflammatorisk hudsykdom rosacea. Ifølge International Rosacea Foundation, ca 82 prosent av personer med rosacea på ansiktet deres har også okulær variasjon samtidig.

Symptomer

Okulær rosacea fører en kontinuerlig brennende følelse og en modig følelse i øynene, og øyelokk som er betent, hoven og dekket med små, betente humper. Disse symptomene kalles blefaritt.

Komplikasjoner

Vanlige bivirkninger er røde øyne og øyevipper som faller ut. Ytterligere potensielle komplikasjoner er uskarpt syn, chalazion (styes), konjunktivitt (rosa øye), tørrhet, regnbuehinnebetennelse (betente iris), kløe, keratitt (betent hornhinner) og fotosensitivitet (ekstrem følsomhet for lys).

Behandling

Okulær rosacea er hyppig kontrollert med tetracyklin antibiotika, for eksempel resept oral medisin doksycyklin. Andre tiltak omfatte rengjøring av øyelokket med vann eller en antibiotisk løsning for å bekjempe bakterier og å anvende et kortikosteroid eller progestational steroid for å lette overfølsomhet.

Hjem Utbedring

Personer med okulær rosacea kan motvirke tørrhet og betennelse i øynene ved å drikke mer vann. Siden øynene er 96 prosent vann, og øker kroppens hydrering øker fuktigheten i øynene.

Advarsel

Selv okulær rosacea er vanligvis ikke farlig, kan alvorlige tilfeller føre til ubehandlede sår på hornhinnen og blindhet på grunn av små hull i øyet.