Digidexo.com

Hvordan øyet ser

Hvordan øyet ser


Den viktigste funksjonen til øyet er å konvertere lys fra omverdenen til elektriske nerveimpulser, ifølge Institutt for ophthamology og Visual Sciences ved University of Illinois i Chicago. Disse nerveimpulser deretter reise til regionen av hjernen som er ansvarlig for visjon.

Funksjon

Lett først passerer gjennom året film av øyet deretter hornhinnen, fremre kammer, elev, linse, glasslegemet, og deretter netthinnen. Netthinnen sender impulser til synsnerven og hjernen, i henhold til Department of Ophthalmology and Visual Sciences ved University of Illinois i Chicago.

Den runde formen på hornhinnen tillater stråler av lys til å bøye når de passerer gjennom den fremre kammer. Dersom hornhinnen er skadet, kan mengden av lys som kommer inn i øyet bli begrenset som resulterer i problemer med syn.

Eleven er en åpning i øyet som er ansvarlig for å kontrollere mengden av lys som kommer inn i øyet. Hvis øyet blir utsatt for sterkt lys eleven innsnevrer og bli mindre, for å begrense mengden av lys som kommer inn i øyet. I mørket, gjør eleven det motsatte, og utvides til å gjør så mye lys som mulig å gå inn i øyet.

Baksiden av eleven huser linse som endrer vinkelen på lysstrålene som kommer inn gjennom pupillen og fokuserer dem på netthinnen. Grå stær kan utvikle seg på linsen som folk alder som gjør det vanskelig å se i mørket. Linsen har også vært kjent for å filtrere ut ultrafiolette stråler, i henhold til University of Illinois, Chicago.

Netthinnen i øyet er der fotokjemiske reaksjoner skje som gjør at øyet å se. Staver og tapper i netthinnen tillate elektriske impulser til å utvikle som sendes til hjernen. Forskere ofte sammenligne netthinnen til linsen på et kamera fordi uten netthinnen i øyet ville ikke være i stand til å se.

Betraktninger

Synsproblemer skyldes skader på hornhinnen, fremre kammer, elev, linse, netthinne eller glasslegemet, i henhold til Department of Ophthalmology and Visual Sciences ved University of Illinois i Chicago.

Advarsel

Hvis rive film, den ytterste laget av øyet, ikke helt smøre hornhinnen i øyet kan ikke se klart, i henhold til Department of Ophthalmology and Visual Sciences ved University of Illinois i Chicago. Hvis mengden av tårer produseres er under det normale det er kjent som tørre øyne, ifølge Mayo Clinic. Eyes vil da bli irritert og har problemer med å se.

Komplikasjoner

Vanlige øyesykdommer inkluderer grå stær eller uklarhet i linsen, glaukom som resulterer i skade på synsnerven på grunn av for mye press, konjunktivitt eller rosa øye og retinal lidelser, ifølge Medline Plus.

Fun Fact

De fleste blinke omtrent 15 ganger per minutt, ifølge BBC. Den gjennomsnittlige blink varer mellom 100 og 150 millisekunder.