Digidexo.com

Beskriv en retinal eksamen for Katarakt

Beskriv en retinal eksamen for Katarakt


Grå stær forårsake visjon til uskarphet, selv om ikke alle visjon endringer skyldes grå stær. Netthinnen spiller en betydelig rolle i et syn, og må også vurderes når overvåking visjon endringer.

Naturlig Lens

Den naturlige linsen i øyet sitter like bak eleven. Katarakt form når dette objektivet blir gul og tåkete med alderen. Under en synsundersøkelse, bestemmer legen hvor mye endring i linsen.

Dilatasjon

Øyelegen kan se grå stær uten utvidelse, selv om den generelle helsen i øyet er svært avhengig av netthinnen. Legen eller hans tekniker vil bruke øyedråper for å utvide elevene, slik at en bedre titt på netthinnen.

Retina

Hos pasienter med diabetes, høyt blodtrykk eller andre helsemessige forhold, kan netthinnen vise endringer som etter hvert kan påvirke synet. Hvis legen anbefaler kataraktoperasjon, må han vurdere netthinnen for å avgjøre om kataraktoperasjon er det riktige alternativet.

Makula

Makula, et område på netthinnen, er ansvarlig for klare sentrale visjon. Hvis endringene i macular er til stede, slik som makular degenerasjon, kunne kataraktkirurgi forårsake ytterligere progresjon.

Kirurgiske alternativer

Basert på funnene i retinal eksamen, vil øyelegen avgjøre om kataraktkirurgi vil forbedre visjon. Katarakt kirurgi kan fremskynde utviklingen av visse retinal forhold, og hvis endringene er til stede, har legen forklare effekten av kirurgi på disse forholdene.