Digidexo.com

Diett for Håravfall og stress

Diett for Håravfall og stress


Stress gjør ikke bare at du ønsker å trekke håret ut: det kan faktisk føre til fysiske endringer som gjør at håret faller ut av seg selv. Et sunt kosthold kan hjelpe deg å takle de fysiske symptomer på for mye stress og holde full leder av hår.

Hårtap og Stress

Den vanligste stressindusert hårtap kalles telogen effluvium, sier Daniel K. Hall-Flavin, MD alvorlig stress opphører hårvekst og setter håret i en hviletilstand; håret deretter faller ut under rutinemessig børsting og vasking. Tilstanden reverserer vanligvis en gang stresset lindrer, men kan ta måneder før håret er restaurert til sin normale tilstand.

I noen mennesker stress utløser alopecia areata, der store flekker av håret faller ut, og fullstendig skallethet kan forekomme. Personer med en slik betydelig hårtap bør du oppsøke lege.

Diet for Håravfall

Et sunt kosthold gir håret ditt byggesteinene den trenger, samtidig som det gir deg de næringsstoffene til å fokusere på mestring av stress. Laks er et hår super-mat, med omega-3-fettsyrer, protein, jern og vitamin B-12. Alle disse komponentene støtte hodebunnen helse og kan starte stoppet hårvekst forårsaket av stress.

Nøtter er en annen god kilde til protein og sunt fett, sammen med mineraler som sink som øker hår helse. Valnøtter gi alfa-linolensyre, som kan kondisjonere håret. Paranøtter inneholder høye nivåer av selen, som fordeler hodebunnen. Cashewnøtter, pekannøtter og mandler har store nivåer av sink, noe som reduserer hår Shedding - dermed stemming stress basert hårtap.

Diett for Stress

Spis regelmessig avstand måltider gjennom dagen for å holde blodsukkernivået stabilt og energinivået høyt. Spise tre måltider og tre snacks med en balanse av protein, karbohydrater og fett til hvert måltid hjelper mental funksjon ved å opprettholde hjernens glykogenlagrene, som drivstoff kognisjon.

Redusere avhengigheten av koffein, sukker, alkohol og brus, som de får blodsukkeret pigger og andre energi rushes i kroppen, noe som kan føre til en "crash" og lavere funksjonsnivå. Uten dem, vil du føle deg mer avslappet og være bedre i stand til å takle stressfaktorer, sier Melinda Smith, MA og Ellen Jaffe-Gill, MA