Digidexo.com

Isjiasnerven rettsmidler

Isjiasnerven rettsmidler


Din isjiasnerven er en nerve som grener som et tre fra ryggmargen til dine rumpe, hofter og til slutt gjennom bena. Den isjiasnerven er den lengste nerve i menneskekroppen. Hvis nerve blir skadet som følge av forhold som en herniated disk, kan du utvikle en lidelse som kalles isjias. Selv om symptomene på isjias kan være svært smertefullt, symptomene vanligvis løse seg selv i løpet av en til to måneder. Det er noen tiltak du kan ta for å lindre symptomene.

Aktivitet

Selv om mange av sengeleie kan virke som en god løsning for sciatic smerte, ifølge Mayo Clinic, kan inaktivitet forverre symptomene. Hviler i noen dager er greit, så lenge du ikke gjør langvarig sengeleie. Det er best å fortsette på vanlig måte gjennom din daglige rutine. Tunge løft, men ikke er anbefalt.

Kulde og varme

Når din smerte begynner først, bruke en ispose eller en pakke frosne erter på det området av smerte. Ved hjelp av en kald pakke for 15 til 20 minutter flere ganger om dagen kan bidra til å lindre symptomer på betennelse og smerter. Alternerer med en varmepute i løpet av de to første dagene av å utvikle symptomer kan også bidra til å lindre smerte.

Smertestillende medikamenter

Du kan bruke anti-inflammatoriske medisiner som aspirin og ibuprofen. Tylenol kan også lindre smerter. Imidlertid, i henhold til de Mayo Clinic, slike medikamenter kan bare bidra til å begrense smerte i en viss grad. Du bør aldri ta mer enn anbefalt dose på en dag, som alvorlige bivirkninger kan oppstå for eksempel magesår, kvalme og leverskader.

Trening

Lav effekt øvelser kan bidra til å lindre sciatic symptomer. Enkle strekninger eller til og med svømming kan være nyttig ved utbruddet av smerte. Når din smerte har minsket, kan du gå videre mot styrke øvelser for ryggen din. Prøv aldri å hoppe inn i en øvelse i starten, som du kan ytterligere skade isjiasnerven eller forverre symptomene dine.

Andre behandlinger

Hvis du har prøvd behandlinger som ikke har fungert, kan du prøve alternative metoder som akupunktur. Siden akupunktur er en kontroversiell metode for å gi smertelindring, bør du finne en lisensiert utøver som er godt trent, som nevnt ved Mayo Clinic. Andre alternative behandlinger inkluderer massasje, hypnose og kiropraktisk behandling.