Digidexo.com

Kosthold og høye triglyseridnivåer

Høye triglyseridnivåer kan være en budbringer av koronarsykdom, men en slik diagnose trenger ikke ha deg følelsen som om sverd Damocles henger over hodet. Den gode nyheten er at kan senkes triglyseridnivåer effektivt med flittig oppmerksomhet til kosthold.

Triglyercides

Triglyserider er alltid naturlig tilstede i kroppen din til noen varierende grad, som de er den kjemiske formen som mest fett eksisterer. Selv om de er i en form av fett, kan triglyserider også bli dannet fra andre energikilder, så vel som karbohydrater. Triglycerider er enten lagret i fettceller for senere bruk, eller mobilisert inn i blodet i kroppen for å gi energi.

Triglyserider og hjertesykdom

Det bør først bemerkes at triglyserider ikke direkte forårsake hjertesykdom. Forhøyede triglyseridnivåer er bare en markør som betyr en økt risiko for koronar dysfunksjon. Mens vitenskapen har ennå ikke fullt avdekke årsakene til koblingen mellom triglyserider og hjerteproblemer, så det er en sammenheng, ville det behoove deg å fokusere på å senke triglyseridnivåer som har vært ansett overdreven.

Triglyserider og Low Carb

Ifølge en studie ved Duke University, enkeltpersoner etter en lav carb diett i seks måneder viste både en økning i HDL nivå ("gode" kolesterolet) og en nedgang i triglyseridnivåer sammenlignet med en kontrollgruppe. Triglyseridnivåer falt med 74,2 poeng i lav carb gruppen, sammenlignet med en endring av 27,9 poeng for kontrollgruppen. Dermed er en lav carb diett en god innsats for å redusere triglyseridnivåer.

Low Carb Livsstil

I studien, low carb dieters fulgte en ekstremt lav carb tilnærming (mindre enn 20 gram per dag ved starten av studien), mer beslektet med Atkins enn andre "høyere low carb" dietter. Å gjenskape effekten av studien, vil du ønsker å gjennomgå den samme strategien.

Følgende Atkins

Å følge Atkins planen, vil din carb grensen for de to første ukene være på mindre enn 20g per dag. Dette vil tillate kroppen å få bytte inn i ketose, en fettforbrennende tilstand som mange av dietten fordeler er utledet. Etter de to første ukene, doble din carb teller til 40g per dag, og pass på å konsumere majoriteten av karbohydrater fra grønnsaker og frukt (unntatt elementer som bananer og mais, som er overdrevet sukkerholdig). Etter seks måneder på denne planen, har triglyseridnivåer sjekket igjen, og du vil sannsynligvis bli gledelig overrasket over forskjellen.