Digidexo.com

Sykdommer som forårsaker kvinner å få håret Facial

Selv ufarlig i seg selv, kan ansikts hårvekst være pinlig for kvinner og kan være et symptom på en alvorlig tilstand. Hirsutisme, som rammer både menn og kvinner, er en medisinsk betegnelse for overdreven hårvekst hos atypiske steder som haken, overleppen, mage, bryst og rygg. Den mye hår er tykk og mørke, i motsetning til naturlig fint hår som normalt finnes på kroppen. En overdreven mengde av det mannlige hormonet, androgen, er vanligvis årsaken.

Polycystisk ovariesyndrom

Ofte referert til som PCOS, er polycystisk ovariesyndrom en ubalanse av hormoner som forårsaker eggstokkene til å utvikle væskefylte sekker som kalles cyster. Symptomer på polycystisk ovariesyndrom er uregelmessige menstruasjonssykluser, ufruktbarhet, fedme og overdreven hårvekst i ansiktet, bryst, lår, brystvorte området og magen.

Cushings sykdom

Med denne sykdommen, kroppen produserer en overdreven mengde av kortisol på grunn av en tumor hypofysen. Kortisol er ofte referert til som "stresshormon". Hypofysen er kontrolleren av kortisol produksjon i kroppen. Symptomer på Cushings sykdom er økt vekt rundt overkroppen mens bena og armene forblir tynn, økt helbredende tid med mindre riper og hudinfeksjoner, tynn og lett forslått hud, rund og oppblåst i ansiktet, økt tretthet, depresjon, tykk vekst av kroppshår, uregelmessige menstruasjonssykluser hos kvinner, høyt blodtrykk og økt blodsukker målinger.

Medisiner

Visse medisiner som danazol, testosteron, anabole steroider, glukokortikoider, minoxidil, cyklosporin og fenytoin har bivirkninger som kan forårsake ansikts hårvekst hos kvinner. Det er viktig at du ikke stoppe noen av disse medikamentene uten å snakke med din behandlende lege først.

Sjeldne årsaker

I noen tilfeller kan eggstokkene eller binyrene svulster føre til overdreven vekst av ansiktshår hos kvinner. Symptomer inkluderer rask hårvekst sammen med acne, redusert bryststørrelse og økt muskelmasse. Disse symptomene må vurderes av legen din.

Vanlige behandlinger

Avtagende hann hormonnivåer som kan oppnås med vekttap. Midlertidige behandlinger består av voksing, barbering, napping, riktige kremer og bleking. Permanente behandlinger som elektrolyse og laser hårfjerning kan være kostbart. Anti-androgen medisiner som reduserer hårvekst kan være foreskrevet av lege, men ta tre til seks måneder for å være effektive. En resept krem ​​kan også brukes til å bremse ansikts hårvekst, men tar 4-8 uker for å være effektive.