Digidexo.com

Tung periode Cure

En kvinnes syklus blir andre natur og en forventet avbrudd en gang i måneden. Kvinner lære å justere, og det er vanligvis ikke en stor forstyrrelse. Men er det noen kvinner som opplever menstruasjonen som er så tunge at de finner seg ikke i stand til å bære på, mange ganger forstyrre arbeid, ut av byen turer eller sosiale funksjoner. Begrepet for kraftig blødning under menstruasjon kalles menoragi eller hypermenorrhea.

Symptomer på tunge perioder

Andre symptomer kan være tretthet og anemi. På grunn av det høye nivået av blodtap, kan det føre til en jernmangel. Blodpropp kan følge den, sammen med smerter i nedre del av magen eller livmoren. Perioder vanligvis vare lenger enn sju dager.

Rettsmidler for tunge perioder

Hormonbehandling i form av p-piller er effektive for behandling av menoragi. Det hjelper til å minske strømningen og regulere eggløsning. Jerntilskudd er et godt forebyggende tiltak i påvente av mulig anemi. Ibuprofen kan hjelpe lette kramper og overflødig blødning.

Home remedies can be helpful, as well. Coriander seeds mixed with tea can be good for the heavy flow. Cinnamon can also be used to control heavy menstruation. It can be eaten in the powdered form or boiled in water or added to tea. Asoka-aristha is wine made from Asoka and is helpful in reducing symptoms.
It is also imperative that a woman with a heavy menstrual cycle adapt her diet to include beneficial food. Milk, raw vegetables and salads are a good choice in the first few days of a woman's cycle. Caffeine and stimulants, in any form, should be avoided because they create a heavier flow. After the cycle has stopped, it is important to limit physical activity.

Termisk ablasjon

Termisk ablasjon er en medisinsk poliklinisk prosedyre som innebærer stripping et lag av endometriet, den indre slimhinnen i livmoren. Det er en prosedyre gjort for å omgå en hysterektomi. Det er imidlertid invasiv og medfører ved hjelp av varme, direkte satt på med en stav, kule eller en varmtvanns ballong som brenner bort foring. Ingen snittene er nødvendig fordi det er satt inn gjennom skjeden. Kvinner er vanligvis ikke i stand til å bli gravid etter endometrial ablasjon. Progesteron eller Lupron, et stoff å tynne slimhinnen i livmor, er vanligvis foreskrevet. En bivirkning av endometrial ablasjon er at livmoren kan være perforert og kan føre til bivirkninger og skader på tarm og blære. I tillegg, kan kraftig blødning og kramper fortsette et par uker etter å ha prosedyren.