Digidexo.com

Medisinsk bruk av grønn te

Medisinsk bruk av grønn te


Te har hatt i over 500.000 år, og er fortsatt en veldig populær drikk i dag. I østlige kulturer, har te spilt en betydelig rolle i å opprettholde god helse. Forskning bærer ut noen av disse påstandene i de medisinske egenskapene til grønn te. Grønn te er laget av tørkede, unfermented blader av Camellia sinensis anlegget. Den primære helsegevinst av grønn te er assosiert med sin høye konsentrasjon av antioksidanter.

Cancer Prevention

Grønn te inneholder en høy konsentrasjon av flavonoider som kalles katekiner. I laboratorietester, disse forbindelsene demonstrerte en større evne til å stoppe celleskade forårsaket av skadelige oksygenmolekyler som kalles frie radikaler. I en prosess som ikke er fullt ut forstått av forskere, skiller grønn te friske celler og kreftcelle, og den sistnevnte går i oppløsning. Flere studier har støttet disse innledende funnene inkludert en 2004 studie publisert i boken "Alimentary farmakologi og Therapeutics". Forskerne fant at grønn te viste en beskyttende effekt mot gastrointestinale faktorer. Forskning pågår.

Heart Disease Prevention

Studier har antydet at grønn te kan ha andre medisinske bruksområder knyttet til hjertesykdom forebygging. Grønn te forebygger åreforkalkning, eller åreforkalkning, ved å senke nivået av dårlig kolesterol og triglyserider i blodet. En 2007 studie publisert i Journal of Nutritional Biochemistry funnet at grønn te forbruk hemmet absorpsjon av lipider eller fettstoffer i tarmen som kroppen bruker til å lage kolesterol. Imidlertid har den amerikanske Federal Drug Administration ikke autorisert disse krav fra te produsenter.

Vekttap

En av de mer kontroversielle medisinsk bruk av grønn te har vært som en vekt-tap rettsmiddel. Teorien er at grønn te hjelper vekttap ved å øke kroppens stoffskifte og hjelper den å brenne fett. En 2007 studie publisert i European Journal of Clinical Nutrition kom til en lignende konklusjon. Forskerne fant at vekttap fremskyndet med inntak av grønn te og koffein, og legger til troverdighet til disse påstandene.