Digidexo.com

Ansikts omskolering Øvelser

Ansikts omskolering Øvelser


Facialisparese er en vanlig tilstand med flere mulige årsaker. Den vanligste årsaken til Facialisparese er Bells parese. Ansikts omskolering øvelser er laget for å omskolere ansiktsmusklene for bevegelse. De handler for å normal ansikts muskel tone, hemme uønskede bevegelser og øke symmetriske bevegelsesmønstre i ansiktet. Disse oppgaver er basert på ideen om at neuroner er i en konstant tilstand av vekst og regresjon. Ansikts trening kan være svært vellykket for pasienter som lider av ansikts lammelse, noe som resulterer i en gjennomsnittlig 60 til 70 prosent reduksjon i synkinesis etter syv måneder.

Mirror Visual Tilbakemelding

Visuell tilbakemelding med bruk av et speil er den vanligste typen ansikts omskolering øvelse som kan gjennomføres både hjemme og på en klinikk. Denne øvelsen bruker et speil for å endre pasientens motor ansiktsmønster og forsterke riktige ansikts svar. En pasient, ved hjelp av et speil, vil bistå ansikts bevegelser eller uttrykk med fingrene, for eksempel flytting av munnen til et smil. Da pasienten vil sakte slipper fingeren trykk og forsøke å holde smilet. En annen vanlig speil visuell tilbakemelding øvelse taler, spesielt ved bruk av ord som inkluderer bokstavene M og B, mens du holder øynene åpne.

Elektromyografen Training Øvelser

En elektromyografen (EMG) instrument konverterer elektrisk aktivitet i forbindelse med skjelett- eller muskelbevegelser inn i en visuell eller auditiv posten. Overflate EMG treningen begynner ved å feste elektrodene til pasientens hud i løpet av de overvåkede muskler. Pasienten har mulighet til å høre eller se tilbakemeldinger umiddelbart og kan justere hennes ansiktsbevegelser til ønsket ansikts mønsteret er oppnådd. Dette lærer pasientene å kontrollere muskelspenninger i ansiktet. Disse øvelsene kan herunder smilende, øyenbryn heving og leppe pucke.

Symmetri Øvelser

Øvelser i symmetri bistå ansikts lammelse pasienter i å produsere passende ansiktsuttrykk. I symmetri øvelser, blir pasientene lært om symmetri av bevegelser for å forsterke normale fysiologiske responser. Vanligvis har disse øvelsene innebære begrensning av bevegelsen på den dominerende, mindre påvirkede side av ansiktet. Hvis den side av ansiktet tillates å dominere, kan bevegelse på lammet side avta og ikke vil gjenopprettes. En slik øvelsen er å heve begge øyenbryn på samme tid, og for å holde dem i denne stilling i minst 15 sekunder. Smilende øvelser også fokusere på symmetri.